Alitalia mistænkes for at modtage ulovlig statsstøtte

Det konkurstruede italienske flyselskab Alitalia bliver efter al sandsynlighed genstand for en større undersøgelse iværksat af EU-kommissionen.
Alitalia, som i efteråret var tæt på konkurs, har ellers fået en omstruktureringsplan godkendt af EU-kommissionen. Denne plan indebærer et nødlån fra den italienske stat, en stor fyringsrunde samt en rekapitalisering af selskabet på 1,2 mia. euro. Ifølge EU-regler må et luftfartsselskab kun én gang reddes af staten, og da Alitalia i 1997 fik en statslig økonomisk saltvandsindsprøjtning, kan der ikke tillades egentlig statsstøtte til flyselskabet i omstruktureringsplanen. EU-kommissionen mistænker alligevel den italienske stat for skjult at pumpe penge i Alitalias kasse, blandt andet gennem det statslige holdingselskab, Finteca. Staten vil sælge dele af sin andel af Alitalia, og Finteca skulle antageligt være i færd med at købe en andel. EU-undersøgelsen vil ikke sætte en stopper for statens nødlån på 400 mio. kr., men en sådan undersøgelse vil afskrække investorer fra at skyde penge i selskabet og dermed være et alvorligt slag mod selskabet.
(Berlingske Tidende, 12/01)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.