Erhvervsrejsebureauet BCD Travel har lavet opgørelse over de destinationer det sidste år solgte flest flyrejser til med afgang for dets kunder i Danmark, Sverige og Norge. Arkivfoto fra Icelandair.

Danmark har flest svenske forretningsrejser

Svenske erhvervsrejsende skal mest til København, danskerne til London og nordmænd til Stockholm, viser ny undersøgelse fra erhvervsrejsebureauet BCD – der kan få problemer, hvis kineserne nærlæser analysen. Her nævnes Hong Kong nemlig som et land.

London, Stockholm, Oslo, Amsterdam og Helsinki var sidste år de byer, erhvervsrejsebureauet BCD Travel solgte flest europæiske flybilletter til når det gælder dets erhvervskunder i Danmark. Det viser BCD Travels undersøgelse “2017 Cities & Trends Report.”

Omvendt solgte erhvervsrejsebureauet indenfor Europa flest rejser i Norge til Stockholm, København, London, Amsterdam og Helsinki, mens top fem hos svenskerne blev udgjort af København, Helsinki, Oslo, London og Frankfurt.

Pressemeddelelsen om undersøgelsen fra BCD fortæller ikke, hvorvidt de rejsende skulle videre fra de byer, billetterne var til – for eksempel fra Helsinki med Finnair til Asien.

Opgørelsen fra BCD viser også, hvilke ti europæiske lande der fra henholdsvis Danmark, Sverige og Norge sidste år blev solgt flest erhvervsrejser til. Det var med afrejse fra Danmark til Storbritannien, Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Holland, Polen, Frankrig, Spanien og Belgien.

“Det er ikke overraskende, at danskere og svenskere ikke rejser til Oslo så ofte, som nordmænd besøger deres nabolande,” siger Søren Bak Andersen, der er midlertidig chef for BCD Travel i Danmark. Hans titel er til daglig Director Global Program Management & Strategic Accounts Nordic.

“Traditionelt har danskere og svenskere været lidt bedre til at se langt ud over egne grænser, når det kommer til handel. London fortsætter herudover med at være en af vores kernedestinationer – til trods for Brexit,” lyder det fra siger Søren Bak Andersen i pressemeddelelsen.

Kan få problemer med Kina
Undersøgelsen fra BCD Travel i Skandinavien kigger også på de byer og lande som erhvervsrejsebureauet sidste år solgte flest flybilletter til ud af Europa med afrejse fra henholdsvis Danmark, Norge og Sverige.

Med afrejse fra Danmark solgte BCD sidste år flest billetter til disse fem oversøiske byer: Beijing, Shanghai, New York, Chicago og Dubai. Opgjort i lande udenfor Europa rejste BCD-kunderne sidste år fra Danmark mest til USA, Kina, Indien, Forenede arabiske Emirater (primært Dubai), Thailand, Singapore, Japan, Hong Kong, Mexico og Canada.

Og nærlæser de nærtagende kinesiske myndigheder listen over de ti lande (countries, står der i teksten fra BCD Travel), så kan erhvervsrejsebureauet få problemer. Kineserne ser bogstaveligt talt rødt, hvis for eksempel flyselskaber eller hoteller skriver, at Hong Kong (og blandt andet Taiwan, Macau og Tibet) er et selvstændigt land.

På BCD’s liste står i oversigten over ”Top 10 International Countries,” at Hong Kong sidste år var på top 10 over oversøiske rejsemål for BCD-billetter solgt i Danmark, Norge og Sverige.

BCD Travel er i over 109 lande med cirka 13.500 ansatte og havde sidste år en omsætning på 25,7 milliarder dollars – heraf 10,4 milliarder dollars fra partnersalg, oplyser erhvervsrejsebureauet.

Relaterede artikler:

Forudser dyrere forretningsrejser

SAS bøjer sig for pres fra Kina

Rejsebureauer lander nye aftaler med Air France KLM

x

Læs Også

Weekendtur var skattepligtigt personalegode

Jysk virksomhed kan ikke fratrække udgifter til weekend i København for ansatte med ledsagere, hvor de spiste, var på diskotek og pub samt boede på hotel, lyder kendelse fra Landsskatteretten.

Udsigt til dyrere erhvervsrejser

Der bliver også næste år prisstigninger på flybilletter og hoteller – forhøjelserne vil svinge mellem verdens regioner, siger ny undersøgelse fra blandt andet erhvervsrejsebureauet CWT.

Nyt lejlighedshotel i Oslo

Det finske firma Forenom, der udlejer 6.500 møblerede lejligheder i Norden til blandt andet erhvervslivet, har fået sit første lejlighedshotel i Norge - i forvejen har det tilsvarende hoteller i Sverige og Finland.

OK til kæmpe erhvervsrejsebureau

American Express Global Business Travel har fået grønt lys fra EU til at overtage et andet globalt forretningsrejsebureau, Hogg Robinson Group. På verdensplan omsætter duoen for 300 milliarder kroner.

Ny liste over verdens dyreste byer

Hvilke byer verden over er de dyreste for forretningsrejsende? Det har ny undersøgelse et bud på. 3 af byerne er i Schweiz.

Erhvervslivet kan have millioner til gode

Danske virksomheder har mulighed for at få penge tilbage for flybilletter, som aldrig er blevet brugt, lyder det fra BCD Travel.