Danmarks største indenrigsfærgerederi, Molslinjen, skal have ny administrerende direktør. Efter seks år på posten forlader Carsten Jensen jobbet for at blive koncernchef i nyskabelsen Nordic Ferry Infrastructure. PR-foto af Carsten Jensen: Molslinjen.

Danmarks største færgerederi skifter koncernchef

Den svenske kapitalfond der ejer Molslinjen med ni danske færgeruter, henter Molslinjens direktør Carsten Jensen til ny stilling som koncernchef i nyetablerede Nordic Ferry Infrastructure.

Molslinjen skal i gang med at finde en ny koncernchef. Carsten Jensen, der siden 2016 har stået på kommandobroen, har takket ja til en ny stilling.

Men det bliver i familien, for Carsten Jensen, der blandt andet har en fortid med topstillinger i DFDS og SAS, skal fremover have en nyoprettet stilling med base i Oslo for den nye virksomhed Nordic Ferry Infrastructure. Bag denne står også EQT Infrastructure, der ejer Molslinjen med ni danske færgeruter – den største er mellem Sjællands Odde og Aarhus.

I en pressemeddelelse skriver EQT, at nyskabelsen Nordic Ferry Infrastructure, NFI, er et holdingselskab, som fremover ejer både det danske færgerederi Molslinjen og det norske færgerederi Torghatten.

Hertil kommer det svenske færgeselskab, ForSea (Helsingør-Helsingborg), der forventes inkluderet i Nordic Ferry Infrastructure efter godkendelse fra konkurrencemyndighederne i første kvartal af 2023.

Glad for at aflevere et rederi i god form
I pressemeddelelsen siger Carl Sjølund, ansvarlig partner på EQT Infrastructure:

”NFI skal understøtte selskabernes fremtidige udvikling og drift, realisere synergier samt støtte den fortsatte grønne omstilling. Begge selskaber kommer fortsat til at operere som selvstændige enheder.”

Selv siger Carsten Jensen i pressemeddelelsen: ”Jeg er stolt af den udvikling, Molslinjen har været igennem, og jeg er glad for at aflevere et rederi i god form. Nu kan jeg hos NFI være med til at bidrage til den samlede gruppes udvikling.”

Carsten Jensen tiltræder straks som koncernchef i Nordic Ferry Infrastructure. Han vil i en overgangsperiode stadig have ansvaret for Molslinjen, indtil en ny administrerende direktør er på plads.

88 færger i Danmark, Norge og Sverige
EQT Infrastructure købte Molslinjen i 2020, og parallelt blev også det norske færgerederi, Torghatten, indlemmet i porteføljen hos EQT.

Molslinjen har 15 skibe, og om et par måneder bliver det til det 16 med leveringen af Express 5, verdens største katamaran-færge. Færgerne betjener ni ruter, som tilsammen har cirka otte millioner passagerer pm året.

ForSea har fem skibe oh transporterer i normale år over syv millioner passagerer og 1,3 millioner biler over Øresund.

Torghatten har 43 færgeforbindelser og 67 færger, 15 hurtigfærgeforbindelser og 17 hurtigfærger, og er et af Norges største transportselskaber, oplyses det.

Næsten monopol på danske færgeruter
Molslinjen sejler nærmest alle store og større danske færgeruter, i alt ni fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen.

Molslinjen sejler fra marts til oktober også mellem Sjællands Odde og Ebeltoft på Djursland, mens Bornholmslinjen har tre ruter til Bornholm, fra Ystad i Sverige, Køge og tyske Sassnitz.

Molslinjen står også bag fjernbusserne fra Kombardo Expressen.

 

Relaterede artikler:

Molslinjen bliver endnu større: Køber ForSea

Fyldte fragtfærger rammer Bornholms turisme

Ny Bornholmerfærge giver 527.100 passagerpladser