Danske rejsende vil have tryghed

Foto: Ove Nilsson.

Foto: Ove Nilsson.

De klassiske rejsemål som De Kanariske Øer og Thailand vinder på de mange uroligheder i verden. Som en konsekvens planlægger Star Tour at åbne flere rejser til Spanien.  

2015 har været et turbulent år for danske rejsende. Terror i Paris, Tunesien og Egypten, flygtningestrøm på tværs af Middelhavet og et Grækenland i økonomisk undtagelsestilstand. Det får danskerne til i stigende grad at søge de sikre rejsemål.

Ifølge nye tal fra Star Tour er De Kanariske Øer suverænt det mest trygge feriemål. Af 1.168 adspurgte kunder peger 75% på De Kanariske Øer med 61% til nummer to på listen, Madeira. Det betyder, at Star Tour kigger mod Spanien i planlægningen af den kommende feriesæson.
Trygheden afspejler sig også i salgstallene. De seneste to måneder har Star Tour oplevet en stigning i salget til De Kanariske Øer på 12% svarende til 1.200 flere rejser end sidste år. Med lukkede feriemål som Tunesien og Sharm el Sheikh i Egypten har flere tusinde måttet se sig om efter et andet sted at holde ferie. Det giver et historisk højt pres på Gran Canaria og Tenerife.

En opgørelse baseret på tal fra Trafikstyrelsen viser, at 450.000 danskere vil tage på charterferie i Spanien i 2015, mens det totale antal danskere lyder på ca. 1,1 million Det er en stigning på 10% i forhold til 2013.

”Endnu flere danskere vil rejse til Spanien i 2016, og derfor ser vi på, hvordan vi øger antallet af pladser til for eksempel Ibiza og Mallorca”, forklarer Nikolai Johnsen.

Thailand bliver på trods af uro i landets styre betragtet som det mest trygge rejsemål for eksotisk vinterferie. Her peger 28% af Star Tours kunder på landet i Sydøstasien. Antallet af danske rejsende har været for nedadgående, men er i år stabilt og Star Tour forventer at sende 25.000 danskere på vinterferie i Thailand.