Danmark er tredjestørste leverandør af turister til Sverige. Sidste år blev det til 190.000 flere danskere overnatninger i Sverige sammenlignet med 2017, oplyser Visit Sweden. Pressefoto fra Stena Line.

Danskere gav største stigning i svensk turistrekord

Med 17,4 millioner overnatninger sidste år fra udenlandske besøgende blev 2018 det bedste nogensinde for Sverige. Fra det tredjestørste marked, Danmark, kom den største stigning, 17 %.

De 17,4 millioner udenlandske overnatninger sidste år i Sverige var en stigning på 7,2 procent – eller 1,2 millioner.

Nabolandet Norge er fortsat Sveriges største leverandør af udenlandske overnatninger. Sidste år blev det til 3,5 millioner norske overnatninger, en stigning på 5,6 procent. Det næststørste marked, Tyskland, stod for 3,1 millioner overnatninger i Sverige – en fremgang på 2,8 procent.

Danmark havde på tredjepladsen 1,3 millioner overnatninger sidste år i Sverige – og leverede den største procentvise fremgang med 16,8 procent.

Det viser opgørelse fra det svenske turistråd, VisitSweden, baseret på tal fra Sveriges svar på Danmarks Statistik, Statistiska Centralbyrån, SCB, og Tillväxtverket.

De 17,4 millioner udenlandske overnatninger i Sverige i 2018 resulterede i det bedste turistår nogensinde i udenlandske overnatninger på hoteller, camping, vandrerhjem og andre såkaldte kommercielle overnatningsformer. Det var samtidig rekord for sjette år i rap.

Udlandet glad for den svenske livsstil
”Det er rigtig glædeligt at se denne interesse for Sverige vokse så stærkt. Mange turister verden over vil gerne besøge Sverige – og i Visit Swedens markedsføring promoverer vi blandt andet den åbne svenske livsstil og den store, tilgængelige natur,” siger Ewa Lagerqvist, administrerende direktør for Visit Sweden, i en pressemeddelelse.

Visit Sweden noterer blandt andet, at der sidste år blev registreret 190.000 flere danske overnatninger i Sverige sammenlignet med 2017 – og at danskerne gerne besøger Sverige i en kombination af storbyerne og landet.

Sidste år overhalede USA turister fra Storbritannien som fjerdestørste gruppe målt på kommercielle overnatninger i Sverige. Det blev en vækst på ni procent fra USA til 866.000 overnatninger, mens Storbritannien rykkede ned på femtepladsen med 835.000, et fald på 4,4 procent.

Herefter fulgte Holland med 740.000 overnatninger sidste år i Sverige, en stigning på to procent, kineserne havde 349.000, minus 4,3 procent, Frankrig 329.000, plus 4,5 procent og Indien på 9. pladsen stod for 216.000 overnatninger sidste år i Sverige, en stigning på blot 0,1 procent.

Sidste år brugte udenlandske turister 134 milliarder svenske kroner i Sverige, hvor turisterhvervet i alt står bag 176.000 arbejdspladser, oplyser Visit Sweden, der har markedskontor ni steder i udlandet, blandt andet Danmark.

Relaterede artikler:

Svenske Michelin-kokke serverer gratis mad i naturen

Dansk rejseboom til Sverige

Flest amerikanske turister i København