Den blandt andet lave kurs på den svenske krone har fået endnu flere danskere til at besøge Sverige. Her er det Elgparken i Småland. Foto: Destination Småland.

Dansk rejseboom til Sverige

Danmark havde i årets første kvartal den største stigning i udenlandske overnatninger i Sverige, viser nye tal fra det svenske turistråd, Visit Sweden.

Den danske stigning i antal registrerede overnatninger i Sverige var i årets første tre måneder 23,5 procent i forhold til samme tid sidste år. I alt blev det til 82.114 flere danske overnatninger sammenholdt med januar til marts i 2017, viser de nye tal fra Visit Sweden.

Det svenske turistråd tilskriver ikke mindst kursen på den svenske krone som en hovedårsag til fremgangen fra Danmark. En svensk krone koster cirka 75 danske øre. Det har fået flere danskere – og borgere fra andre udenlandske markeder – til at rejse mere til Sverige, på forlængede weekender eller længere ferieophold.

Generelt viser den seneste svenske turiststatistik, at det samlede antal registrerede udenlandske overnatninger i årets første kvartal var det største siden 2008. Men af alle de prioriterede nøglemarkeder for Visit Sweden gik det danske mest frem i årets tre første måneder.

”Det er positivt at se, at antallet af besøgende danskere i Sverige stiger så flot. Sverige har en meget god attraktionskraft om vinteren med kombinationen af vild natur og bjerge til skiløb, børnevenlighed og kort transporttid. Men valutaen har også positiv virkning på interessen,” siger pressechef Anna Kron Boysen fra Visit Sweden i Danmark.

Stigning på 40 procent
I årets første kvartal var Värmland, den svenske region/len mellem Stockholm og Oslo, det svenske len som så den største vækst i antal danske overnatninger. Det blev til en stigning på 40 procent.

Næststørste stigning i antal danske overnatninger noterede det svenske len Dalarna sig for. Dalarna, der blandt andet har kendte skidestinationer som Orsa Grönklitt, Idre Fjäll og Sälen, havde 30 procent flere gæsteovernatninger fra Danmark i første kvartal af i år.

Skåne, den svenske region tættest på København, havde fra januar til marts i år 22 procent flere registrerede danske overnatninger end samme tid sidste år.

Sidste år steg de udenlandske overnatninger i Sverige med godt fire procent til 16,2 millioner. Danmark havde cirka ti millioner flere udenlandske overnatninger – men kun en stigningstakt på omkring to procent.

Relaterede artikler:

Lidt bedre turistvækst i Sverige end i Danmark

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Udenlandske turister giver vækst i Danmark

 

x

Læs Også

Nordiske rejsebureauagenter besøgte Sydafrika

Sidste år var der over 100.000 nordiske ankomster til Sydafrika, der netop har haft 80 ansatte fra rejsebureauer i Norden på studietur til sydafrikanske regioner.

Israel klar til start af Giro d’Italia

Fredag starter et af sæsonens største, klassiske cykelløb, Giro d’Italia. Her i weekenden køres prologen i Israel. Det er første gang, at et af de tre Grand Tour cykelløb begynder i Israel.

Dyrevenner skælder atter ud på TripAdvisor

En af verdens største rejsehjemmesider, TripAdvisor, stopper billetsalg til nogle dyreshows. Men det er ikke nok, lyder kritikken fra World Animal Protection.

Uroligheder truer turismen i Mexico

Der har især været dramatisk kriminalitet i Acapulco og Cancun, hvor både krydstogter og danske turister holder til. Udenrigsministeriet nøjes med blød advarsel.

Nye medlemmer i ANTOR

ANTOR – foreningen for de udenlandske turistorganisationer i Danmark – har fået tre nye medlemmer ligesom den nye formand netop er tiltrådt.

Rejsebureau klar med messe til down under

Lavere flypriser lokker stadig flere til Australien og New Zealand – sidste år var der 20.000 danske ankomster. FDM Travel sætter 6. maj fokus på de to fantastiske rejselande ved gratis publikumsmesse i København.