Den blandt andet lave kurs på den svenske krone har fået endnu flere danskere til at besøge Sverige. Her er det Elgparken i Småland. Foto: Destination Småland.

Dansk rejseboom til Sverige

Danmark havde i årets første kvartal den største stigning i udenlandske overnatninger i Sverige, viser nye tal fra det svenske turistråd, Visit Sweden.

Den danske stigning i antal registrerede overnatninger i Sverige var i årets første tre måneder 23,5 procent i forhold til samme tid sidste år. I alt blev det til 82.114 flere danske overnatninger sammenholdt med januar til marts i 2017, viser de nye tal fra Visit Sweden.

Det svenske turistråd tilskriver ikke mindst kursen på den svenske krone som en hovedårsag til fremgangen fra Danmark. En svensk krone koster cirka 75 danske øre. Det har fået flere danskere – og borgere fra andre udenlandske markeder – til at rejse mere til Sverige, på forlængede weekender eller længere ferieophold.

Generelt viser den seneste svenske turiststatistik, at det samlede antal registrerede udenlandske overnatninger i årets første kvartal var det største siden 2008. Men af alle de prioriterede nøglemarkeder for Visit Sweden gik det danske mest frem i årets tre første måneder.

”Det er positivt at se, at antallet af besøgende danskere i Sverige stiger så flot. Sverige har en meget god attraktionskraft om vinteren med kombinationen af vild natur og bjerge til skiløb, børnevenlighed og kort transporttid. Men valutaen har også positiv virkning på interessen,” siger pressechef Anna Kron Boysen fra Visit Sweden i Danmark.

Stigning på 40 procent
I årets første kvartal var Värmland, den svenske region/len mellem Stockholm og Oslo, det svenske len som så den største vækst i antal danske overnatninger. Det blev til en stigning på 40 procent.

Næststørste stigning i antal danske overnatninger noterede det svenske len Dalarna sig for. Dalarna, der blandt andet har kendte skidestinationer som Orsa Grönklitt, Idre Fjäll og Sälen, havde 30 procent flere gæsteovernatninger fra Danmark i første kvartal af i år.

Skåne, den svenske region tættest på København, havde fra januar til marts i år 22 procent flere registrerede danske overnatninger end samme tid sidste år.

Sidste år steg de udenlandske overnatninger i Sverige med godt fire procent til 16,2 millioner. Danmark havde cirka ti millioner flere udenlandske overnatninger – men kun en stigningstakt på omkring to procent.

Relaterede artikler:

Lidt bedre turistvækst i Sverige end i Danmark

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Udenlandske turister giver vækst i Danmark