De sorte bokse måske beskadiget

Airbus-A320-GERMANWINGS-D-AIPX-800x355Alle verdens flyeksperter afventer i dyb undren, hvad der var årsag til, at Germanwings Airbus A320 styrtede i Alperne. Måske kommer svaret snart fra den ene af de to bokse, som er sendt til Paris. – Mindst èn dansker omkommet.

Straks det blev lyst på ulykkesstedet i de franske alper fortsatte eftersøgningen af omkomne og vragdele fra A320 flyet fra Germanwings, hvor man formoder at alle 150 ombordværende er omkommet.

Selve ulykken, forløbet frem mod katastrofen, er dybt uforklarligt af et velholdt fly, rutineret personale og ukompliceret strækning fra Barcelona til Düsseldorf.

Håbet klynger sig nu til de sorte bokse, hvoraf den ene voicerecorder med samtaler fra cockpittet, måske kan afsløre hvad der skete. Den anden boks eftersøges fortsat. Det er flightrecorderen, der registrerer flyets bevægelser. Den kan være ødelagt sammen med så meget andet, da flyet røg direkte ind i klippevæggen.

Det ser ud til voicerecorderen er i nogenlunde stand. Den er sendt til Paris til undersøgelse i laboratoriet.

Germanwings har endnu ikke offentliggjort en passagerliste. Det ligger dog fast, at der var 67 tyskere med, 45 spaniere og mange tyrkere samt mindst en dansker, hvilket er bekræftet af Borgerservice. Men der er endnu passagerer, hvis nationalitet ikke er opgivet.

Oprydningsarbejdet ventes – på trods af et meget stort opbud af hjælpemidler – at vare mindst en uge.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.