De sorte bokse måske beskadiget

Airbus-A320-GERMANWINGS-D-AIPX-800x355Alle verdens flyeksperter afventer i dyb undren, hvad der var årsag til, at Germanwings Airbus A320 styrtede i Alperne. Måske kommer svaret snart fra den ene af de to bokse, som er sendt til Paris. – Mindst èn dansker omkommet.

Straks det blev lyst på ulykkesstedet i de franske alper fortsatte eftersøgningen af omkomne og vragdele fra A320 flyet fra Germanwings, hvor man formoder at alle 150 ombordværende er omkommet.

Selve ulykken, forløbet frem mod katastrofen, er dybt uforklarligt af et velholdt fly, rutineret personale og ukompliceret strækning fra Barcelona til Düsseldorf.

Håbet klynger sig nu til de sorte bokse, hvoraf den ene voicerecorder med samtaler fra cockpittet, måske kan afsløre hvad der skete. Den anden boks eftersøges fortsat. Det er flightrecorderen, der registrerer flyets bevægelser. Den kan være ødelagt sammen med så meget andet, da flyet røg direkte ind i klippevæggen.

Det ser ud til voicerecorderen er i nogenlunde stand. Den er sendt til Paris til undersøgelse i laboratoriet.

Germanwings har endnu ikke offentliggjort en passagerliste. Det ligger dog fast, at der var 67 tyskere med, 45 spaniere og mange tyrkere samt mindst en dansker, hvilket er bekræftet af Borgerservice. Men der er endnu passagerer, hvis nationalitet ikke er opgivet.

Oprydningsarbejdet ventes – på trods af et meget stort opbud af hjælpemidler – at vare mindst en uge.