Del julen med udenlandske studerende

juletogHver tredje internationale studerende i Danmark har intet sted at fejre den 24. december, viser en undersøgelse.

Chokoladeproducenten Anthon Berg opfordrer de 600 studerende, der får plads på ’Den generøse julerejse’ til at tage en udenlandsk studerende med hjem til højtiden.

Den 22. december indsætter Anthon Berg og Arriva igen i år et 82 meter langt pink tog. Som tidligere betaler de studerende udelukkende med generøse handlinger på toget, og billetterne er de seneste to år revet væk. Men i år kan de studerende komme forrest i køen hvis de vælger den mest generøse julehandling, nemlig at tage nogen med hjem til jul, der ellers ville sidde alene juleaften.

Anthon Berg har spurgt 200 internationale studerende i hovedstaden, hvor de vil fejre jul i år. 80% vil gerne prøve at holde en dansk jul, men kun 30% af dem har rent faktisk nogen at danse om juletræet med.

Det er tredje år, at Anthon Berg og Arriva tilbyder studerende gratis rejse hjem til jul.

En analyse fra YouGov viser, at de unge er mest åbne for at dele deres jul. 51% af danskerne ville åbne deres hjem for en, der ellers skulle sidde alene og blandt dem er de unge ml. 15 og 35 de mest åbne

De unge skal medbringe og dele ud af deres egen generøsitet. Det kan være i togvognen over for medstuderende eller over for de lokale, der står på perronerne. Hvordan bestemmer de studerende selv.

Studerende fra både Øst- og Vestdanmark kan sikre sig en togbillet mod at betale med generøsitet på rejsen. Den gælder også til alle Arrivas tog d. 22. december.

Toget kører den 22. december fra Aalborg til København og retur samme dag med stop i Aalborg-Hobro-Randers-Langå-Aarhus-Skanderborg-Horsens-Vejle-Fredericia-Odense-Nyborg-Korsør-Ringsted-Roskilde-og København H.