Det kommer ikke an på størrelsen

Ferie messe i forum -22-1-2016-62TURISME: Rejsebureaudirektør glad for Forums feriemesses skarpere profil – trods lavere besøgstal sidste weekend. ”Men det er ikke størrelsen det kommer an på – det er altid kvaliteten,” siger hun.

”Efter min bedste vurdering havde Ferie i Bella udviklet sig til en omgang camping-hoppeborg-swimmingpool-hotdog-og sild fra Bornholm gøgl. Totalt useriøst og i den grad uambitiøst. Derfor døde Ferie i Bella. Den havde til sidst ingen berettigelse.”

Sådan lyder det fra Antje Reither, meddirektør i rejsebureauet Svane Rejser, der var blandt udstillerne i sidste weekends feriemesse i Forum, hvor der kun var fokus på udlandsrejser.

Antje Reither fortsætter: ”En stor del af publikummet, der besøgte Ferie i Bella, løb nærmest kun ind med et formål: at rage til sig. Hvor kunne man få noget GRATIS, om det så var en kuglepen, en piratos, eller et glas vin, bare det var gratis!

For små nicherejsebureauer var det et mareridt. Hvordan skulle man skulle trænge igennem det cirkus og tilbyde købelystne kunder et seriøst produkt i pommes frites dunst med højt klim-bim musik som baggrund,” spørger Antje Reither og siger om Ferie for Alle rejsemessen i Messecenter Herning: ”Herning har et stort opland, her har de besøgende god mulighed for at se, opleve og købe rejser på et sted. I København har du hele palletten i en by, så folk behøver ikke nødvendigvis besøge en rejsemesse. Gør de det, er kvaliteten i Ferie i Forum og Øksnehallen efter min vurdering en helt anden. Kunderne kommer for at lytte, tale, og sanse, vel og mærke i ro og magelighed, med kun et formål at orienterer sig og få inspiration om rejsemål.

Så, det er ikke størrelsen det kommer an på – det er altid kvaliteten”

Antje Reither suppleres af messe udviklingsdirektør Malina Lebrecht Hye fra BC Hospitality Group, der bl.a. ejer Forum, som om weekendens Ferie i Forum siger til standby.dk: ”Konceptet skal være skarpt og udviklet i samarbejde med messeudvalget sammensat af repræsentanter fra rejsebranchen. Det store koncept, som vi havde på Ferie i Bella, kunne vi ikke længere få til at hænge sammen for udstillerne – der var dømt blandet landhandel ligegyldigt hvor meget jeg end tematiserede og strammede op i hallerne.”

Malina Lebrecht Hye fortsætter: ”Dermed er det jo en udvalgt/udsøgt skare, som besøger Ferie i Forum. Og vi stod med nogle virkelig glade kunder/udstillere på den baggrund. Besøgstallets størrelse er på den måde noget meget passende ift. antal udstillere, når det er en salgsmesse, hvor udstillerne gerne vil give personlig rådgivning på lidt dyrere rejser.”