Celebrity Edge. (Foto: Celebrity Cruises | Facebook.com | PR)

Det koster et krydstogt i forhold til en flyrejse

Celebrity Cruises har sammenlignet prisen på et ugelangt krydstogt med en pakkerejse til de samme destinationer, og ifølge rederiet er der penge og tid at spare ved at sejle.

Mulighederne er mange, når turister skal vælge, hvordan de vil holde ferie. Celebrity Cruises har derfor foretaget en test, der skal vise prisforskellen, hvis rejsende skulle flyve til de samme destinationer, som de ville gøre anløb ved under et ugelangt krydstogt med rederiet.

Testen tager udgangspunkt i prisen for et Inside Stateroom i perioden fra den 29. juli til den 5. august 2023 samt udgifter til flyvninger til start- og fra slutdestination.

Den samlede pris har man sammenlignet med udgifterne til en rejse med fly og hotel til to personer på destinationerne i samme tidsrum, hvor man har benyttet en gennemsnitlig estimeret overnatningspris på 1.500 kroner per nat.

Flysøgningen er foretaget via rejsesøgemaskinen Momondo i starten af juli. Celebrity Cruises oplyser, at der er valgt den hurtigst tilgængelige rejsetid med færrest mulige stop undervejs, ligesom bagage ikke er inkluderet i billetprisen.

Koster henved 11.500 kroner mindre
Krydstogtet starter i den italienske hovedstad Rom, hvorfra der sejles til havnebyen La Spezia, der giver mulighed for besøg i Firenze eller Pisa. På tredjedagen fortsætter sejladsen til den franske ø Korsika. Herfra sættes der kurs mod Portofino, og dernæst sejler skibet til Cannes samt Mallorca, inden togtet afsluttes i Barcelona.

Sejladsen foregår ombord på Celebrity Edge, der er et af rederiets skibe i Edge-skibsklasen. Det har været en del af flåden siden 2018, har en kapacitet på 2.918 passagerer og det er den pakistanske Nobelprisvinder og menneskerettighedsforkæmper Malala Yousafzai, der er dets gudmor.

I testen er Celebrity Cruises kommet frem til, at en lignende rejse med fly og hotelovernatninger vil beløbe sig til omkring 29.947 kroner, hvilket rederiet fortæller er 11.435 kroner dyrere end krydstogtet, da den samlede pris for sejlads og flyvninger til Rom og fra Barcelona er 18.512 kroner.

Celebrity Cruises hæfter sig desuden ved, at der også er en tidsmæssig besparelse.

”Indlogerer man sig på Celebrity Cruises’ flydende hotel, har man kun to flyvninger. Tager man derimod turen med fly, kommer der en merrejsetid på mere end 23 timer, hvor man sidder i fly eller lufthavn,” lyder det fra rederiet.


Relaterede artikler:

Krydstogtselskab tilføjer ny privat ø i Caribien

Sagsøger krydstogtrederi for opbevaring af død gæst

Krydstogt til 250.000 kroner fra Rom til Sydney