Det måtte jo komme

katalogPROGRAMMER: For fem år siden droppede hele Carnival Group, verdens største krydstogtrederi, de printede programmer på papir og gik over til kun at være på nettet. Efter stort pres fra agenterne vender man nu tilbage.

Livet har det med at gå i ring. For fem år siden troede verdens største krydstogtgruppe, Carnival Cruise, at fremtiden skulle baseres på den elektroniske forbindelse til agenter og kunderne i øvrigt.

Efter at have mødt over 2.000 agenter på et roadshow i USA er man blevet klogere. Her viste det sig, at et af hovedkravene fra agenterne var at få de printede programmer tilbage for at have et bedre salgsmateriale over for kunderne.

”Det er meget godt, at vi kan klikke os ind på nettet og se skibene og deres indretning, men vi må have noget at give dem med hjem, som de i ro og mag kan studere, inden de bestemmer sig,” lyder det fra flere.

Derfor har Carnival besluttet, at man fra næste år igen vil udgive programmer på print, som Royal Caribbean og MSC fortsat gør på det skandinaviske marked. I modsætning til Costa Cruise, som hører under Carnival i lighed med blandt andet Holland America og Princess Cruise i samme størrelse.

Blandt agenternes ønsker var på samme roadshow: Mere gennemskuelige priser, lavere internetpriser for agenter, mulighed for, at agenter kommer med på sidste øjebliks priser – og tilbud til agenterne om selv at deltage, når priserne på en given tur er helt i bund i stedet for at gå at vente på en sjælden studierejse.