Sol og Strand lokalbureau i Gilleleje. (Foto: Sol og Strand)

Digitalisering koster 18 jobs hos sommerhusudlejer

Trods en rekordsommer for sommerhusbranchen, så må Sol & Strand sige farvel til 18 medarbejdere på hovedkontoret og lokalbureauerne.

Ifølge de seneste tal fra Feriehusudlejernes Brancheforening har 2018 været et godt år for sommerhusbranchen. I årets første syv måneder blev der således formidlet 11 millioner overnatninger, hvilket var en fremgang på 3,7 procent i forhold til samme periode sidste år samt det højeste antal siden målingerne blev indført i 2004.

Trods dette har det været nødvendigt for Sol og Strand Feriehusudlejning at gennemføre en organisationstilpasning. Fredag måtte virksomheden afskedige 18 medarbejdere, hvoraf de ni er ansat på hovedkontoret i Hune ved Blokhus, mens de øvrige ni er fra nogle af de 21 lokalbureauer i hele landet.

I en pressemeddelelse forklarer Sol & Strand, at digitaliseringen er en af årsagerne til, at det har været nødvendigt at tilpasse antallet af medarbejdere, og herudover er konkurrencesituationen på feriehusmarkedet så udfordrende, at der ikke var anden udvej, hvis virksomheden skulle manøvres sikkert ind i fremtiden.

“Vi er nødt til at tilpasse os markedet og have endnu mere fokus på at have de rette kompetencer for at imødegå fremtidens feriehusmarked. Den digitaliseringsbølge, som er i gang inden for alle brancher i øjeblikket, rammer selvfølgelig også vores, og det medfører blandt andet, at vores interne organisering og struktur skal ændres. Helt grundlæggende kræver det nemlig helt nye måder og metoder at tænke og arbejde på,” siger marketingdirketør Thomas Christiansen, der samtidig beklager organisationsændringerne.

Utilfredsstillende resultat i 2017
Sol og Strand, der formidler udlejning af op imod 6.000 feriehuse, vil efter organisationstilpasningen stadig beskæftige 120 fuldtidsansatte, og hertil kommer et stort antal sæson- og deltidsmedarbejdere.

I seneste regnskabsår i 2017 kom Sol og Strand ud med et overskud på næsten 6,8 millioner kroner i forhold til en nettoomsætning på 158,8 millioner kroner. Det var en betydelig tilbagegang i forhold til året før, hvor der blev leveret 16 millioner kroner på bundlinjen.

“Årets resultat lever ikke op til forventningerne for 2017. Ledelsen anser på denne baggrund årets resultat på 6.766 tusinde kroner som utilfredsstillende,” hed det således i årsrapporten.

I begyndelsen af 2018 har Sol og Strand opkøbt fire mindre feriehusudlejningsbureauer, ligesom virksomheden året før overtog Raaschou’s Eftf. Feriehusudlejning ApS.

Virksomheden er 100 procent ejet af Kjeld Andersen fra Brovst via TMK Andersen ApS.

 

Relaterede artikler:

Sol og Strand udvider

Ny i Sol og Strands bestyrelse

Sol og Strands ejer fylder 75 år