Direkte fly fra Malmø til svensk skidestination

sverige-sne-ski-ferie-800x622Det bliver fra sidst i december nemmere for bl.a. københavnerne at flyve til det svenske skisportssted Åre. Frem til starten af april flyver Malmö Aviation en gang om ugen fra Malmø til Åre. Flere andre nyheder fra ski-Sverige til den kommende vinter.

Den 20. december starter Malmö Aviation med at flyve direkte fra Malmø til Østersund, nærmeste lufthavn for Åre. Flyvningen varer under to timer.

Malmö Aviations regionschef for Malmø, Pernilla Lyberg, siger: ”Mange danskere er glade for at tage på skiferie i Sverige. Ved at flyve direkte til destinationen spares megen transporttid, som i stedet kan bruges på skibakkerne.” På den nye rute samarbejder Malmö Aviation med tour-arrangøren SkiStar.

Hidtil har det kun været muligt at flyve direkte mellem Stockholms citylufthavn Bromma og Åre/Østersund. Åre ligger ca. 600 km nord for Stockholm.

Blandt andre nyheder fra ski-Sverige til den kommende vintersæson er, at Idre Fjäll åbner ”Snow Factory,” der producerer sne i en container, hvorfra det sprøjtes ud.

Nyt er også, at man kan få stillet sin skiløbstrang i Sverige hele året med åbningen af Nordic Wellness Skidome i Gøteborg, som står klar med 1,2 kilometer dobbeltspor og konstante kuldegrader – indenfor, oplyser VisitSweden. Adgang til den nye skihal koster 200 svenske kr. i timen.

Orsa Grönklitt i Dalarna får fra den kommende sæson en 4-stolelift, mens nogle af nyhederne i Tandådalen (Sälen) den kommende vinter er, at den gamle Panorama Express udskiftes med en ekspreslift med seks stole. Ved siden af den nye lift bygges børneområde med bl.a. rullebånd.

I Vemdalen kommer der til denne vinter ny ekspreslift med seks stole. Dermed fordobles liftkapaciteten.