Hotel Sanders i det indre København skal være et af Københavns fineste luksushoteller.

Direktørskifte på Københavns nye luksushotel

Blot et halvt år efter åbningen skifter det eksklusive Hotel Sanders, ejet af den tidligere danske balletstjerne Alexander Kølpin, direktør.

”Jeg kan bekræfte, at vi har afsluttet samarbejdet med Nikolaj Tamakloe, han er stadig ansat hos Kølpin Hotels, men ikke som General Manager for Hotel Sanders. Kølpin Hotels står foran en reorganisering, så jeg kan derfor ikke sige, hvem der bliver den nye General Manager for Hotel Sanders.”
Det siger koncernchef for de tre medlemmer af Kølpin Hotels, Janne Moltke-Leth, til STANDBY.dk

STANDBY.dk erfarer fra flere kilder, at den nye General Manager for Hotel Sanders og dets 54 værelser bliver 41-årige Nicholas Rana. Han blev i november sidste år general manager for de to øvrige medlemmer af Kølpin Hotels, Helenekilde Badehotel og Tisvildeleje Strandhotel, begge ligger i nordsjællandske Tisvildeleje.

”Vi ved endnu ikke, om Nicholas bliver ny general manager for også Hotel Sanders; det er ikke besluttet, men der er åbenbart nogen der har talt, før de skal tale,” siger Janne Moltke-Leth.

Nicholas Rana, til højre, hilser på den øverste koncernchef for Marriott-koncernen, Arne M. Sorenson. Privatfoto.

Startede som bellboy
Nicholas Rana begyndte i 2001 på det nyåbnede Copenhagen Marriott Hotel som bellboy. Han fik job i hotellets reception inden han kom til Marriotts globale salgskontor i Norden. Herfra gik turen ud i Europa og resten af verden.

I alt nåede Nicholas Rana 16 år i Marriott-koncernen inden han sidste efterår vendte hjem til Danmark. Marriott-karrieren omfattede blandt andet medvirken på typisk salgs- og markedsføringsniveau ved fem hotelåbninger i Europa og Mellemøsten og arbejde med 13 af koncernens hoteller på syv destinationer.

Nikolaj Tamakloe, der nu er stoppet, har som general manager stået i spidsen for Hotel Sanders, der åbnede i november sidste år. Nikolaj Tamakloe, der blandt andet har en master i hotel- og restaurationsledelse fra universitetet i Oxford, var i 2008 med til at åbne Tivolis femstjernede boutiquehotel Hotel Nimb. Inden kan kom til Hotel Sanders var Nikolaj Tamakloe blandt andet i fem år manager på Rolighed, en kursus- og minihotel ejendom i Skodsborg nord for København ejet af A.P. Møller-Mærsk.

Københavns første luksus-boutiquehotel
Efter Alexander Kølpin og hans far, Jes, i 2015 købte bygningen med Hotel Sanders i Tordenskjoldsgade i København af hotelgruppen Arp-Hansen, er den blevet markant ombygget.

Prisen for købet af bygningen til dens istandsættelse og nyindretning har ifølge forlydender i hotelbranchen været 180-200 millioner kroner. Alene renoveringen har angiveligt kostet op mod 50 millioner kroner.

Relaterede artikler:

Københavns nye luksushotel snart helt klar

Berømt avis hylder københavnske hoteller

8.000 nye hotelværelser på vej til København