Tivoli-Garden. (Foto: Tivoli | PR)

Disneyland inviterer Tivoli-Garden til Paris

I juli optræder Tivoli-Garden til Disneyland Paris’ jubilæum, da de to parter har været på god fod i mange år. Walt Disney fandt endda også inspiration til sin egen forlystelsespark i København.

En dag i juli 1951 gik en mand igennem Tivoli, mens han fra tid til anden stoppede op og skrev noget ned i en notesbog, han havde medbragt.

Det var forskellige detaljer om blandt andet forlystelserne, haverne samt den mad, der kunne købes i boderne. Fælles for dem var, at de tjente som inspiration til et projekt, han allerede på daværende tidspunkt var i færd med.

I dag ved vi, at manden var Walt Disney, der var i Tivoli sammen med sin kone Lillian Disney og skuespilleren Art Linkletter, som var en af Mickey Mouses faders venner.

Den inspiration, som Walt Disney fandt i det centrale København, endte med at blive benyttet i udformningen af det første Disneyland, der slog dørene op i byen Anaheim i Californien fire år efter, at Disney havde spadseret gennem den danske forlystelsespark.

Inviteret til Disneyland
Efter det første besøg i Tivoli vendte Walt Disney tilbage flere gange, og siden dengang har de to forlystelsesparker ved flere lejligheder samarbejdet, været i kontakt og udvekslet erfaringer på en række områder.

Det er blandt andet kommet til udtryk ved, at Disney designede en af de farverige paradevogne, da Tivoli i 2018 fejrede, at haven fyldte 175 år, ligesom Tivoli-Garden også ved en tidligere lejlighed er blevet inviteret til at optræde i Disneyland.

Nu tager de to institutioner endnu et fælles skridt, og atter en gang sker det i takt med musik fra Tivoli-Garden, da denne skal en tur til Disneyland i Paris og optræde i forbindelse med, at forlystelsesparken i Frankrig i år fejrer 30-års jubilæum.

Også til gavn for garderne
Tivoli oplyser, at 105 medlemmer af garden i starten af juli rejser til Disneyland Paris, hvor de den 3. og 4. juli vil optræde for parkens gæster. De unge musikere fra Danmark vil spille tre koncerter og gå to parader i løbet af de to dage.

Frederik Wiedemann, der er kulturdirektør i Tivoli, er godt tilfreds med, at garderne får mulighed for at komme til Frankrig både som et symbol på forholdet mellem de to parter, men lige så vel for medlemmernes egen skyld.

“Tivoli var en vigtig inspiration for Walt Disneys tanker om en forlystelsespark, og der har altid været et godt forhold mellem de to attraktioner. Så det er med stor glæde, at Tivoli-Garden optræder i Disneyland Paris som en markering af deres 30-års fødselsdag. Samtidig er besøget i Paris et bidrag til Tivoli-Gardens kunstneriske og sociale udvikling, som alle vores dygtigere gardere vil få glæde af.”


Relaterede artikler:

Fan besøgte alle verdens Disney-parker på 12 dage

Tivoli kom ud af sidste år med omsætningsrekord

Tivoli fortsætter fremgang i gæstetal og indtjening