American Airlines er en af partnerne i Sabre-reservationssystemets Beyond NDC-program. Arkivfoto.

Distributionssystem styrker sit NDC-team

Sabre – et af de 3 globale GDS-systemer – tanker også markante samarbejdspartnere for at stå stærkere i forbindelse med IATA’s New Distribution Capability-program.

Sabre er klar til at lancere sit Beyond NDC-program og har netop præsenteret sine første partnere. Det er American Airlines, der i sin tid var med til at grundlægge Sabre, samt tre af de største globale erhvervsrejsebureauer, American Express Global Business Travel, Carlson Wagonlit Travel og australske Flight Centre Travel Group. Men der kommer flere partnere til Beyond NDC, oplyste Sabre ved en pressebriefing.

Sabre-programmet Beyond NDC er et initiativ til innovativt samarbejde om at udvikle, teste og integrere teknologi der indeholder NDC-muligheder, oplyser Sabre.

Ved briefingen lød det samtidig fra de tre erhvervsrejsebureauer, at ved at gå sammen med GDS-systemer (Global Distribution System) som Sabre vil de stå stærkere og at samarbejde med GDS’erne vil være en nøgle til at forberede sig til fremtidens NDC-udfordringer. NDC – New Distribution Capability – er skabt af flyselskaberne indenfor IATA, International Air Transport Association, for blandt meget andet at få mere kontrol med og færre udgifter til distribution af flybilletter.

“Sabre er meget fokuseret på at fremdyrke NDC-baserede løsninger og der er ingen bedre måde at gøre dette end ved at arbejde sammen med giganter indenfor rejsebranchen som American Airlines, American Express GBT, CWT og Flight Centre Travel Group,” siger Kathy Morgan, vicepræsident for NDC hos Sabre.

Vigtigt med de rette partnere
Ved den Sabre-arrangerede pressebriefing sagde Vince Chirico, Carlson Wagonlit Travels direktør for globale netværk og teknologipartnere, at CWT længe har nærstuderet NDC for at finde de bedste samarbejdspartnere på området.

“Vi har endnu ikke set den komplette løsning for globale erhvervsrejsebureauer som CWT indenfor håndtering af løsninger når det gælder NDC; men vi mener at samarbejde med GDS’erne er en af de hurtigste veje til at komme i mål. Vi har endnu ikke set andre aktører på markedet der komme tæt på den totale løsning,” sagde Vince Chirico.

Udover Sabre er de to andre globale GDS-systemer Amadeus og Travelport, sidstnævnte har reservationssystemerne Galileo og Worldspan.

Relaterede artikler:

Amadeus opnår højere status hos IATA

Rejsebureauer lander nye aftaler med Air France KLM

Air France KLM ønsker bookinger på egne hjemmesider

x

Læs Også

Ny rejseteknologi giver mange udfordringer

Travel managers er ”positivt skeptiske” overfor flyselskabernes New Distribution Capability-program, der vil berøre hele rejsebranchen, siger den danske formand for IATA’s NDC-gruppe af europæiske travel managers.

Amadeus udvider i hotelbranchen

Reservationssystemet Amadeus vil bruge 9,2 milliarder kroner på at forstærke sig på hotelområdet med køb af teknologivirksomheden TravelClick.

Travelport kan hjælpe med flyselskabers ekstraafgifter

Travelport med reservationssystemerne Galileo og Worldspan kan senere i år gøre det muligt for kunder blandt rejsebureauer og firmakunder at booke for eksempel Lufthansa uden at betale ekstra fee.

Norwegian øger samarbejde med Amadeus

For at tiltrække flere passagerer til sit voksende antal langruter har Norwegian fornyet sin aftale med distributionssystemet Amadeus.

Amadeus opnår højere status hos IATA

Det globale reservationssystem Amadeus, der er markedsførende i Norden, har som en af de første leverandører opnået Niveau 3 i IATA’s New Distribution Capability-standard, NDC.

Dansk softwarefirma får stor kontrakt i Burma

Den danske softwarevirksomhed ProCon Solution fortsætter global vækst og lander aftale med stort rejsebureau i Burma. ProCon får snart nyt hovedkontor i Danmark.