Cornelia Golf Resort and Spa i Tyrkiet.

Dømt for forsøg på at snyde rejsebureau

Et britisk par forsøgte at narre charterrejsebureau for over 400.000 kroner ved at sige, at de var blevet syge på ferien – deres egne Facebook-fotos viste noget andet.

En 38-årig mand og en 26-årig kvinde fra England har fået en betinget dom og skal dermed ikke i fængsel for deres forsøg på at snyde charterrejsebureauet TUI i England for cirka 50.000 pund, over 415.000 kroner. Parret har fået 26 ugers betinget fængsel og skal udføre 200 timers samfundstjeneste.

De 50.000 pund havde parret krævet i erstatning fra TUI fordi, hævdede de, de havde fået madforgiftning under en ferie med rejsebureauet til Cornelia Golf Resort and Spa i Tyrkiet. Ferieopholdet var i juli 2015, men kravet mod TUI blev først rejst i april 2016. Sagen har netop været for endnu en britisk domstol, denne gang Derbyshire County Court, skriver engelske medier.

Parret, hvis navne oplyses i engelske medier, hævdede, at de var blevet syge under opholdet på Cornelia Golf Resort and Spa – men TUI’s advokater fandt fotos, parret havde lagt på Facebook fra ferieopholdet. Billederne viste et meget livligt par der spiste, drak og havde det sjovt ved hotellets pool – i samme periode, hvor de angiveligt havde været syge. De havde ikke lagt noget op på Facebook om at de var blevet syge under opholdet.

Sagsøgt for falsk anklage
Efter deres usandheder var blevet afsløret, trak parret deres erstatningskrav tilbage – men TUI i England valgte at bringe sagen for retten og sagsøge parret for falsk anklage.

Advokat Tim Hunter, der førte sagen for TUI, siger: ”parrets fotos på sociale medier viste, at de havde en god tid under deres ferie.”

Den britiske modsvarighed til Danmarks Rejsebureau Forening, er ABTA (Association of British Travel Agents), hvis administrerende direktør, Mark Tanzer, siger: “Dommen sender det klarest mulige signal om at domstolene ser strengt på ethvert forsøg at komme med en falsk anmeldelse om opstået sygdom under ferien. Der har været en stor stigning af disse falske anmeldelser der koster hoteller og rejsebureauer millioner af pund. Enhver, der føler sig fristet til at komme med en falsk anmeldelse, må nu indse, at man risikerer en dom og fængselsstraf.”

Relaterede artikler:
Sælger stadig flere charterrejser

Dyrt at tage sagen i egen hånd

Tyrkiet skærper indrejsekrav

 

x

Læs Også

Pristjek viser billige afbudsrejser de kommende uger

Rejserne fra Danmark og sydpå er i de kommende uger de billigste nogensinde, viser pristjek fra prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Aalborg får ny charterrute til Madeira

Fra februar til maj næste år er Bravo Tours klar med sæsonrute med i alt 12 flyvninger fra Aalborg Lufthavn til Cristiano Ronaldos fødeø.

Eiffel Tårnet skal terrorsikres

Til en pris af 140 millioner kroner er Paris i gang med at opføre kraftige barrierer og skudsikkert glas ved det berømte tårn – ændringerne er klar næste måned.

Ny turistskat vil koste arbejdspladser

Det vil koste New Zealand cirka 450 millioner kroner i tabte årlige turistindtægter, hvis landet indfører en turistskat, advarer IATA. Skatten skal dog ikke gælde alle udenlandske turister.

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Emiratet Ras Al Khaimah tæt på Dubai har øget sin opmærksomhed mod turister fra Europa – det har fået antallet af europæiske ankomster i år til at stige 28 procent i forhold til sidste år.

Mauritius forventer stor skandinavisk vækst

Mens der i disse år er cirka 30.000 nordiske ankomster til Mauritius, håber østaten i Det indiske Ocean på en markant stigning.