Det dømte britiske par ferierede her, på Cornelia Golf Resort and Spa i Tyrkiet.

Dømt for forsøg på at snyde rejsebureau

Et britisk par forsøgte at narre charterrejsebureau for over 400.000 kroner ved at sige, at de var blevet syge på ferien – deres egne Facebook-fotos viste noget andet.

En 38-årig mand og en 26-årig kvinde fra England har fået en betinget dom og skal dermed ikke i fængsel for deres forsøg på at snyde charterrejsebureauet TUI i England for cirka 50.000 pund, over 415.000 kroner. Parret har fået 26 ugers betinget fængsel og skal udføre 200 timers samfundstjeneste.

De 50.000 pund havde parret krævet i erstatning fra TUI fordi, hævdede de, de havde fået madforgiftning under en ferie med rejsebureauet til Cornelia Golf Resort and Spa i Tyrkiet. Ferieopholdet var i juli 2015, men kravet mod TUI blev først rejst i april 2016. Sagen har netop været for endnu en britisk domstol, denne gang Derbyshire County Court, skriver engelske medier.

Parret, hvis navne oplyses i engelske medier, hævdede, at de var blevet syge under opholdet på Cornelia Golf Resort and Spa – men TUI’s advokater fandt fotos, parret havde lagt på Facebook fra ferieopholdet. Billederne viste et meget livligt par der spiste, drak og havde det sjovt ved hotellets pool – i samme periode, hvor de angiveligt havde været syge. De havde ikke lagt noget op på Facebook om at de var blevet syge under opholdet.

Sagsøgt for falsk anklage
Efter deres usandheder var blevet afsløret, trak parret deres erstatningskrav tilbage – men TUI i England valgte at bringe sagen for retten og sagsøge parret for falsk anklage.

Advokat Tim Hunter, der førte sagen for TUI, siger: ”parrets fotos på sociale medier viste, at de havde en god tid under deres ferie.”

Den britiske modsvarighed til Danmarks Rejsebureau Forening, er ABTA (Association of British Travel Agents), hvis administrerende direktør, Mark Tanzer, siger: “Dommen sender det klarest mulige signal om at domstolene ser strengt på ethvert forsøg at komme med en falsk anmeldelse om opstået sygdom under ferien. Der har været en stor stigning af disse falske anmeldelser der koster hoteller og rejsebureauer millioner af pund. Enhver, der føler sig fristet til at komme med en falsk anmeldelse, må nu indse, at man risikerer en dom og fængselsstraf.”

Relaterede artikler:
Sælger stadig flere charterrejser

Dyrt at tage sagen i egen hånd

Tyrkiet skærper indrejsekrav

 

x

Læs Også

Milliardudvidelse i Disneyland Paris

Bestyrelsesformand for Walt Disney Company, Robert A. Iger, har sammen med præsident Emmanuel Macron fra Palais de l'Elysée i Paris, offentliggjort planerne for udvidelse til to milliarder euro.

Flere danskere på ferie i udenlandske sommerhuse

Strande og storbyer trækker mest i feriedanskerne, men siden 2015 er danskernes interesse for sommerhuse i udlandet næsten fordoblet, viser ny undersøgelse.

Rejsebranchen påvirket af skoleskyderi

Flere amerikanske flyselskaber, hotelkæder og biludlejningsselskaber afbryder samarbejdet med USA’s våbenlobby.

Spies med nye rejsemål fra Jylland

Tilbyder sommerdestination fra Midtjyllands Lufthavn og opgraderer til Thailand fra Aalborg og Billund.

Sidste udkald for påskerejser

Det er blevet svært at finde charterrejser i påskeferien. Til gengæld er gode muligheder med rutefly, men her er priserne sat i vejret.

Tjekkoslovakiet fejrer 100 års fødselsdag

Landet, der efter 1. Verdenskrig blev skabt som Tjekkoslovakiet, og som i 1993 blev til Tjekkiet og Slovakiet, fejrer i år 100 året for sin grundlæggelse.