Feriebyen Pafos på Cypern. Foto: VisitCyprus.

Dyrt at tage sagen i egen hånd

Først vandt klageren over en rejse til Cypern med Århus Charter et gavekort på 5.000 kroner. Derefter blev selve rejsen en skuffelse, og familien valgte selv at flytte til et andet hotel og får ingen erstatning.

Hvis man er utilfreds med indkvarteringen på en pakkerejse og nægter at blive boende, skal man klage til rejseselskabets guider eller agent. Aldrig nøjes med receptionen. Vælger man den sidste løsning, vil Rejse-Ankenævnet næsten altid afslå erstatning i henhold til selve loven.

Præcist hvad der skete for en familie på to voksne og et barn sidste år i juni med Århus Charter til Pafos på Cypern. Parret havde vundet et gavekort på 5.000 kroner til brug i bureauet og købte en rejse til 12.864 kroner

Det blev en skuffelse. I klagen til Ankenævnet beskrives indkvarteringen som utilfredsstillende, navnlig på grund af standarden. Sengen var blød, fjedrende sprunget, den almindelig seng var skæv og todelt, utilfredsstillende aircondition, der kun kølede svagt, utæt og tilkalket bruser, manglende lys, defekt toilet, defekt komfur. Mangelfuld rengøring af lejlighed og toilet med stærk stank af urin.

Receptionisten fik besked
Herefter følger en lang beskrivelse, som man så ofte ser i en forklaring om, hvorfor guiderne ikke blev tilkaldt for at optage rapport. Receptionisten modtog besked og lovede forbedring – som de altid gør – men undervejs mistede familien modet, og moderen tog aktion og fandt et andet hotel. Pris 6.542 kroner og kræver det fulde beløb på 19.406 erstattet.

Af Ankenævnets afgørelse fremgår det at ”klageren ikke inden hotelflytningen kontaktede bureauets repræsentant, således at bureauet kunne have haft mulighed for afhjælpning, finder nævnet, at bureauet ikke har haft adgang til fyldestgørende afhjælpning”.

Sagt i klar tale: Hvis I tager sagen i egen hånd, kommer I også selv til at betale. Og det skete også i dette tilfælde.

Århus Charter har dog forgæves forsøgt at betale en kompensation på 1.500 kr.

Relaterede artikler:

Århus Charter fra Aarhus Lufthavn

Primo Tours overtager Århus Charter

Mange hotelgæster får medhold i Ankenævn