Ifølge World Animal Protection optræder over 550.000 vilde dyr verden over som rekvisitter i turistindustriens udbud af underholdning og shows. Foto: World Animal Protection.

Dyrevenner skælder atter ud på TripAdvisor

En af verdens største rejsehjemmesider, TripAdvisor, stopper billetsalg til nogle dyreshows. Men det er ikke nok, lyder kritikken fra World Animal Protection.

TripAdvisor nye politik med salg af billetter til dyreshows udelukker kun optrædener, TripAdvisor anser for at være nedværdigende eller unaturlige for dyrene.

Dyrevelfærdsorganisationen World Animal Protection anerkender, at TripAdvisors opdaterede holdning til dyrevelfærd i turistindustrien er et skridt fremad. Men TripAdvisor misser helt beskyttelsen af vilde dyr, siger World Animal Protection, der finder det bekymrende, at TripAdvisor stadig tillader annoncer for underholdning med vilde dyr.

For eksempel er kendte steder som SeaWorld i USA og Loro Parque​ på spanske Tenerife stadig til salg på TripAdvisor, trods stedernes ringe indsats for dyrevelfærd, siger Nick Stewart, chef for vilde dyr i underholdningsindustrien hos World Animal Protection.

”Kun 24 timer efter, at TripAdvisors nye politik blev offentliggjort, fandt vi talrige eksempler på billetsalg til turistattraktioner, der udnytter vilde dyr – blandt andet elefantridning, svømning med delfiner, gåture med løver, elefantshows og boksekampe med orangutanger,” siger Nick Stewart.

TripAdvisors opdaterede senest sin politik for dyrevelfærd i slutningen af sidste måned. Heri tillader selskabet fortsat billetsalg til dyreshows med såkaldt ”naturlig adfærd.” Men ifølge dyreværnsorganisationen, at der tale om unaturlig adfærd og dermed støttes reelt mishandling af vilde dyr.

”Når man tvinger en delfin til at gå fra at være jæger til ådselsæder ved at få den til at optræde med tricks til gengæld for mad, er det ikke naturlig adfærd. Når man får en tiger til at løbe i cirkler som del af et show, viser man ikke dens naturlige adfærd, selvom tigre løber i naturen,” siger Nick Stewart.

Et nederlag for dyrene
I 2016 stoppede TripAdvisor og dets datterselskab Viator med at sælge billetter til steder, hvor turister kunne komme i fysisk kontakt med vilde dyr i fangenskab.
Men med den seneste opdatering af sin politik risikerer TripAdvisor at sætte sin position i rejseindustrien over styr. Smuthullerne i den opdaterede politik vil blåstemple mange steder, hvor vilde dyr lider. Den kan få turister til at tro, at dyrene har det godt på disse steder, lyder det.

Relaterede artikler:

Vilde dyr lider under turisters selfies

Kritik af medieomtale om tyreløb

Thomas Cook og Spies dropper 16 attraktioner

Berygtet tigershow i Thailand genåbner

TripAdvisor stopper salg af billetter til dyremishandling