Fra venstre: Nu forhenværende administrerende direktør Henrik Renneberg og den nuværende marketingschef Marie Louise K. Jørgensen fra Color Line Danmark ved Danish Travel Awards 2023, hvor selskabet vandt prisen som bedste passagerrederi. (Foto: Michael Stub | Danish Travel Awards | PR)

Efter 15 år: Dansk direktør forlader stort rederi

Nu er der blevet skiftet ud ved roret i Color Line Danmark, hvor Henrik Renneberg ikke længere har titel af administrerende direktør. Herhjemme driver rederiet to ruter til Norge samt et hotel.

I disse dage blæser der nye vinde på direktionsgangen hos Color Line Danmark, da den norske rederikoncerns afdeling her til lands i slutningen af sidste måned sagde farvel til Henrik Renneberg, der har varetaget stillingen som administrerende direktør i 15 år.

Ifølge Color Line selv er koncernen det største rederi med international passager- og godstrafik til og fra Norge. Den råder over en flåde bestående af fem skibe, der besejler en række ruter mellem Norge, Danmark, Sverige, og Tyskland.

Color Line tegner sig for godt 2.200 årsværk på tværs af de fire føromtalte lande, og sidste år transporterede rederikoncernens skibe omkring 3,5 millioner passagerer, 900.000 biler samt godt 180.000 trailere, lyder det.

Kommenterer kortfattet
Nu fortæller MobilityWatch på baggrund af oplysninger fra CVR-registeret, at Henrik Renneberg fratrådte sin stilling den 30. maj. Han har haft titel af administrerende direktør for rederiets danske forretning siden den 1. januar 2009.

Det fremgår af den tidligere direktørs egen side på LinkedIn, at ansættelsen i rederiet er et afsluttet kapitel, mens Color Line i Norge også har bekræftet over for Standby.dk, at Henrik Renneberg ikke længere er ansat i koncernen.

“Min eneste kommentar er, at Henrik Renneberg har besluttet sig for at stoppe i Color Line, og det er sket i fælles forståelse og efter aftale med virksomheden,” siger Erik Brynhildsbakken, der er koncerndirektør med ansvar for kommunikation og samfundskontakt hos Color Line.

Overtages af norsk direktør
Den nyudnævnte administrerende direktør for Color Line Danmark har også solid erfaring og viden om de interne arbejdsgange i rederiet, da norske Thomas Gudbjerg siden maj 2010 har været koncerndirektør for det kommercielle område samt hoteldrift ombord på skibene.

Fra Danmark sejler Color Line mellem Hirtshals og henholdsvis Kristiansand samt Larvik. Udover sejladserne driver rederiet også Color Hotel Skagen, der har fire stjerner og en kapacitet på 149 ferielejligheder og værelser. Derudover omfatter hotellet spafaciliteter, swimmingpool, sauna og restaurant.


Relaterede artikler:

Flere millioner færre rejsende på danske færgeruter

Vil samle danske og tyske færger i fælles terminal

Stort dansk bidrag til omsætningsrekord i Color Line