Egen sovekabine kostede kassen

Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahu.

LUFTFART: Vælgeroprør i Israel fordi premiereministeren indrettede en sovekabine før en flyvning til begravelse i London. Pris 800.000 kr.

Når man er premiereminister i Israel og skal flyve fra Tel Aviv til London for at være med ved Margaret Thatchers begravelse, skulle man tro, at en almindelig business class komfort var nok til den forholdsvis korte flyvetur på lidt under fem timer.

Sådan var det imidlertid ikke for Israels Benjamin Netanyahu, som ifølge TV Kanal 10 ikke selv vidste, at hans rådgivere havde beordret en sovekabine indrettet på flyet. Han skulle gerne komme veludhvilet til mindehøjtideligheden.

Nu er det blevet kendt, at det kostede den beskedne sum af 800.000 kr., og præsidenten har omgående beordret El Al – eller et privatfly – det fremgår ikke klart, hvilket fly, der er tale om, til at afmontere kabinen igen, hvis der ikke skal flyves oversøisk, skriver Jyllands Posten.

Regeringen har krævet alvorlige spareplaner realiseret i Israel, og set i det lys er al overflødig luksus i fokus.

En avis meddeler samtidig, at da landets snart 90-årige præsident Shimon Peres skulle på en 12 timers flyvetur til Korea sov såvel han som hele den medrejsen stab i almindelige flysæder.

Måske har premierministeren set for meget på kollega Obamas flypark med flere Boeing 747, da han for nylig var på besøg i USA.