Som det eneste emirat i UAE har Ras Al Khaimah bjerge, disse indgår i årets Highlander-hikingture. Pressefoto via Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA)

Emirat medarrangør af udfordrende hiking-ture

Highlander-konceptet med hiking-ture under krævende forhold i bjergrigt terræn vender tilbage til emiratet Ras Al Khaimah. Highlander Ras Al Khaimah 2022 byder på to udfordrende ruter.

Hiking-oplevelser i klippelandskaber, ved kløfter, langs snoede stier og udsigt over Den Arabiske Golf, indgår i dette års Highlander-koncept. Det finder sted fra 18.-20. november i Jebel Jais i Hajar-bjergene i Ras Al Khaimah, det nordligste af de syv Forenede Arabiske Emirater, FAE.

Highlander Ras Al Khaimah 2022 byder på to udfordrende ruter, oplyser RAKTDA, Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, i en pressemeddelelse.

Highlander 55 følger FAE’s længste hikingrute, den er 55 kilometer lang og skal tilbagelægges på de tre dage i november. Den anden er Highlander Experience, en 30 kilometer lang to-dages trekking-rute.

Det er anden gang, at Highlander gæster Ras Al Khaimah. Første udgave blev holdt i november sidste år, og pladserne blev udsolgt på rekordtid, oplyses det.

Amerikanske Raki Philips, administrerende direktør for RAKTDA, siger i pressemeddelelsen: “Ras Al Khaimah byder på både hav, ørken og bjerge. Med udgangspunkt i den naturarv arbejder vi tæt sammen med områdets lokalsamfund for at bevare de lokale økosystemer. Det har resulteret i nogle af de mest gennemtænkte vandrestier i vores region.”

Anlagt af lokale hyrder
Highlander 55-ruten omfatter blandt andet 14 kilometer nyanlagte, ekstra udfordrende stier – blandt andre den nye Highlander-sti. Den går blandt andet gennem Wadi Ghalilah og op ad ”Stairway to Heaven” – en meget stejl og udfordrende sti, anlagt af lokale hyrder.

De nyanlagte ruter er designet til at være mere udfordrende end de oprindelige stier. På begge ruter er sikkerheden prioriteret højt, og der vil være adskillige Highlander-checkpoints med guider og medicinsk førstehjælp undervejs.

Ras Al Khaimah har fokus på en mere bæredygtig udvikling af emiratets turisme. Derfor har Highlander nultolerance i forhold til affald. Hver trekking starter derfor med en ”Efterlad ingen Spor”-workshop samt undervisning i økologi og bæredygtighed for at fremhæve vigtigheden af at beskytte det naturlige miljø.

Highlander har netop åbnet for tilmelding til dette års udgave. Det koster 2.600 kroner at deltage, prisen inkluderer tre måltider om dagen, transport til turens startpunkt, transport af en 20 kilo taske til målområdet og Mountain Rescue-servicegebyr.

Som det eneste emirat i UAE har Ras Al Khaimah bjerge – her findes blandt andet verdens længste zipline og masser af trekking-ruter af varierende sværhedsgrad.

RAK ligger en times kørsel fra FAE’s største lufthavn i Dubai. Dubai er det nok mest kendte af de syv emirater, mens Abu Dhabi er det arealmæssigt største. I normale rejseår har RAK lidt over én million turister, 90 procent kommer som leisuregæster, men tallet skal, efter planen, stige til tre millioner om året inden udgangen af dette årti.

Relaterede artikler:

Mangel på russiske turister giver milliardtab

Emirat tror på stigning fra én til tre millioner turister

København og Ilulissat blandt verdens 50 bedste