Emirater klar med skandinavisk roadshow

Rejsebureauer kan i september komme til roadshow med i København, Oslo og Stockholm med De forenede Arabiske Emirater. Emiratet Ras Al Khaimah ser stor vækst fra Norden.

De forenede Arabiske Emirater, der blandt andet tæller Dubai, Abu Dhabi, Sharjah og Ras Al Khaimah, indbyder i midten af næste måned rejsebranchen til workshops i Skandinavien.

Det sker den 17. september i Stockholm, 19. september i Oslo og den 21. september i København, hvor arrangementet holdes på Hotel d’Angleterre. Ved sammenkomsten deltager turismeudbydere fra emiraterne, herunder flyselskaber som Emirates, der har hjemme i Dubai.

Se mere om de tre workshops på kalenderen her på STANDBY.dk

Et af emiraterne, Ras Al Khaimah, RAK, har ambition om at tiltrække tre millioner årlige udenlandske turister i 2025. Mens antallet af udenlandske turister i RAK sidste år var 900.000, heraf små 20.000 fra Norden, skal tallet i år gerne stige til en million. RAK ligger cirka en times kørsel nord for Dubai.

Turistmyndighederne i RAK, Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA), melder, at i første halvår af i år havde emiratet en fremgang på 14 procent sammenlignet med sidste år.

Der var navnlig stigninger i ankomster fra Rusland, en vækst på 50 procent fra januar til juni i år, mens antallet af ankomster fra Norden voksede over 21 procent, oplyser RAKTDA.

Andre markeder med stor fremgang i turismeankomster til Ras Al Khaimah var i årets første halvår Tjekkiet med 34 procent og Kasakhstan med 22 procent.

Mange nye hotelværelser
Ras Al Khaimah fik for nylig en World Travel Award-pris for at være Leading Adventure Tourism Destination 2018 i Mellemøsten.

Turistmyndighederne i RAK kan også glæde sig over, at belægningsprocenten på hotellerne i emiratet holder sig på cirka 75 procent.

Den forventede store stigning i turismen giver behov for mange flere hotelværelser. Mens RAK i dag har cirka 6.500 hotelværelser, er der offentliggjort planer om at tilføre markedet yderligere 5.600 værelser de kommende tre år. Det sker blandt andet med åbning af nye hoteller fra internationale varemærker som Marriott, Movenpick, Sheraton, Anantara, Rezidor, Intercontinental, Hampton by Hilton og Crowne Plaza.

Inden år 2022 forventer RAK at have yderligere 12.000 nye hotelværelser klar.

Relaterede artikler:

Abu Dhabi åbner kæmpe forlystelsespark

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Ørkenemirat får repræsentation i Norden

x

Læs Også

Kampagne skal få flere kinesiske turister til Europa

Ny kampagnen skal de kommende år trække flere turister fra Kina til Europa. Parterne i initiativet fra European Travel Commission er Eurail Group, National Geographic og Travelport.

Endnu mere for pengene i Tyrkiet

Den stærkt dykkede tyrkiske valuta gør det endnu billigere for turister. Dagligvarer, der for 3 måneder siden kostede hvad der svarede til 153 danske kroner, koster i dag 90 kroner.

Danmark blandt Berlins største turist-leverandører

I årets første seks måneder var der 93.300 danske ankomster til den tyske hovedstad – Danmark er 7. største land i udenlandske ankomster. I alt havde Berlin i årets første halvår en fremgang på 4,4 procent.

Færre charterpassagerer i danske lufthavne

Sidste måned var der 31.000 færre charterpassagerer i Danmarks tre største lufthavne end i juli sidste år. ”Men der er en god forklaring,” siger formand for charterselskabernes brancheforening.

Brande slukkede ikke turistrøm til Californien

Rekord for 8. år i træk, og hjælpefonde reddede turisterhvervet i vinområderne i Napa Valley efter katastrofale ødelæggelser sidste år. Over 100.000 mexicanske turister om ugen.

Bravo Tours får stor vækst til Tunesien

Danmarks 3. største charterrejsebureau vendte i år tilbage til den nordafrikanske stat efter terrorangrebet i 2015 - og forventer næste år at tredoble antallet af turister. Spies er endnu afventende.