Emiratet Ras Al Khaimah, der ligger en times kørsel nord for Dubai, ser stadig flere europæiske ankomster af turister, også fra Norden. Foto: RAKTDA, Ras Al Khaimah Tourism Development Authority.

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Emiratet Ras Al Khaimah tæt på Dubai har øget sin opmærksomhed mod turister fra Europa – det har fået antallet af europæiske ankomster i år til at stige 28 procent i forhold til sidste år.

Emiratet Ras Al Khaimah, RAK, ligger en times kørsel nord for det mere kendte Dubai, en stor turistdestination og hjemsted for det enorme flyselskab Emirates.

Men RAK har sat mange kræfter ind på at gøre sig endnu mere kendt som en god og billigere rejsedestination i forhold til Dubai. Det sker via det statslige turistkontor, RAKTDA, Ras Al Khaimah Tourism Development Authority og dets 2019-strategi. Den sigter blandt andet på at tiltrække flere udenlandske turister, gerne fra for eksempel Europa.

Alene i år har RAKTDA direkte eller via sine repræsentanter i Europa været i kontakt med 4.000 rejsebureauagenter i 45 europæiske byer. Det har været medvirkende til, at antallet af ankomster fra europæiske turister til RAK i årets fem første måneder er steget 28 procent sammenlignet med sidste år; blandt andet ved at et besøg i RAK kobles på en ferie til Dubai.

RAK er et af de syv emirater i De Forende Arabiske Emirater, der har Dubai, Abu Dhabi og Sharjah som de mest kendte. RAK sælger blandt andet besøg i emiratet på, at det er billigere end Dubai, at det har fantastiske strande, smukke bjerge i ørkenen og masser af mulighed for eventyr.

Nordisk repræsentationskontor
Turistmyndighederne RAKTDA fik tidligere i år turistmæssig repræsentation i Norden via en aftale med det danske GSA-bureau United Spirits Nordic, der har hovedkontor i København. Udover Norden er RAK’s største fokusmarkeder i Europa blandt andet Storbritannien, Tyskland, Polen og Tjekkiet. Det var ikke mindst fra disse områder, at RAK har set sin europæiske vækst i år, oplyser RAKTDA.

Mens antallet af udenlandske turist i RAK sidste år var 900.000, heraf små 20.000 fra Norden, skal tallet i år gerne stige til en million – og tre millioner i 2025.

”For at opnå dette resultat er det vigtigt at vi opretholder vores momentum ved fortsat at investere i vores synlighed og tilgængelighed på de vigtige europæiske markeder,” hedder det fra RAKTDA’s øverste chef, Haitham Mattar.

Gratis shuttlebus mellem Dubai og RAK
Til udgangen af september kører The Ras Al Khaimah Shuttle Bus gratis besøgende til RAK – en køretur på en times tid.

Bussen kører fra Terminal 1 og Terminal 3 i Dubais lufthavn til de primære hoteller i Ras Al Khaimah. Ombord i bussen er der gratis WIFI og vand.

 

Relaterede artikler:

Ørkenemirat får repræsentation i Norden

Stigende interesse for Ras Al Khaimah

Dubai-nabo viste flaget i København