PR-foto fra Emirates.

Emirates får papirløs vej gennem lufthavnen

Flyselskabet gør klar til at lancere verdens første biometriske vej gennem sin hovedlufthavn, Dubai. I første omgang kun for First og Business Class-rejsende. Det sker blandt andet ved hjælp af ansigtsgenkendelse.

Den nye mulighed vil ifølge Emirates give dets passagerer en nem vej fra check-in til boarding. Ansigtsgenkendelse er en af metoderne, der skal sikre, at passagerer kan passere både check-in og paskontrol ved blot at spadsere gennem lufthavnen uden at finde dokumenter frem.

Det biometriske udstyr er ved at blive testet i Dubai lufthavn, oplyser Emirates, der flyver dagligt fra Dubai til Københavns Lufthavn med en Airbus A380.

Ved hjælp af biometrisk teknologi – en blanding af ansigts- og irisgenkendelse – kan passagerer fremover foretage check-in, få kontrolleret passet, få adgang til Emirates’ lounges og boarde flyet – blot ved at gå gennem lufthavnen.

Det biometriske udstyr er allerede installeret i terminal 3 og sammen med myndighederne i Dubai, General Directorate of Residence and Foreigners Affairs in Dubai (GDRFA), er Emirates ved at teste verdens første paskontrol, hvor passagerer blot går gennem en slags tunnel uden menneskelig indblanding eller fysiske stempler i passet, hedder det.

Mindre ventetid
Emirates lover, at den nye biometriske vej vil gøre livet lettere for dets passagerer og forbedre gennemstrømningen af rejsende gennem Dubai lufthavn. Der bliver blandt andet mindre ventetid i køer. Flyselskabet vil også få mulighed for at lokalisere passagerer i lufthavnen, for at sikre, at de ikke kommer for sent til flyet.

Så snart de første tests med paskontrollen er gennemført, vil Emirates starte med tests med check-in og boarding samt adgang til lounges og chaufførservice.

Det bliver i første omgang passagerer på First og Business Class, der får glæde af den nye teknologi, men det er målet, at passagerer på Economy Class også hurtigt skal få adgang til den fagre nye teknologiske verden.

Relaterede artikler:

Emirates håber at øge i København

Dubai skal gøres mere synlig i Norden

Singapore Airlines topper atter anerkendt hitliste