Emirates vil have garanti fra Airbus

LUFTFART: Flyselskabet fra Dubai fortsætter sine overvejelser om det skal bestille flere eksemplarer af dobbeltdækkeren Airbus A380. Men så vil flyselskabet først have faste garantier fra Airbus.

Emirates, der forleden modtog sin Airbus A380 nummer 100 og har bestillinger på yderligere 42, forlanger nu garantier fra Airbus-fabrikken om, at fremstillingen af verdens største passagerfly videreføres i endnu ti år. En sådan garanti er påkrævet, siger Emirates, hvis selskabet skal bestille flere eksemplarer – tal på mellem yderligere 40 til 50 har været nævnt.

Emirates koncernchef, Sir Tim Clark, siger til nyhedsbureauet Reuters under det igangværende Dubai Airshow, at flyselskabet er bekymret for, at Airbus vil indstille produktionen.

”Vi skal have nogle helt sikre garantier for, at produktionen fortsætter mindst ti år endnu, hvis vi skal købe flere Airbus A380 – og Airbus skal være klar over konsekvenserne, hvis de stopper produktionen,” siger Tim Clark.

Airbus problem med kæmpeflyet er blandt andet, at der nærmest ikke kommer nye bestillinger. I øjeblikket har Airbus kun bestillinger på yderligere 100, hvoraf Emirates som nævnt skal have de 42. Men der er risiko for, at nogle flyselskaber vil annullere deres bestillinger. 13 flyselskaber i Europa, Mellemøsten og Asien har i dag Airbus A380 i drift på foreløbig 60 destinationer.

Sænker produktionsraten
Næste år sænker Airbus produktionen til en Airbus A380 om måneden og fra 2019 reduceres tallet til otte om året.

Kilder hos Airbus siger til Reuters, at forhandlingerne med Emirates fortsætter om muligvis flere A380. Tim Clark siger, at han er sikker på, at Airbus nok skal komme med de ønskede garantier. Airbus håber, at en ny stor bestilling fra Emirates kan få andre flyselskaber til at komme med nye ordrer på flytypen.

Indtil nu har A380 samlet fløjet over 500.000 gange med mere end 190 millioner passagerer. Der er i snit hver dag over 300 passagerflyvninger med Airbus A380. Et eksemplar af typen starter eller lander i snit hvert andet minut, oplyser Airbus.

Relaterede artikler:

Airbus frygter fremtiden for megajumbo

Airbus vil presse flere passagerer ind i megajumbo

Emirates opgraderer sin flyvende bar og lounge

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.