Emirates vil have garanti fra Airbus

LUFTFART: Flyselskabet fra Dubai fortsætter sine overvejelser om det skal bestille flere eksemplarer af dobbeltdækkeren Airbus A380. Men så vil flyselskabet først have faste garantier fra Airbus.

Emirates, der forleden modtog sin Airbus A380 nummer 100 og har bestillinger på yderligere 42, forlanger nu garantier fra Airbus-fabrikken om, at fremstillingen af verdens største passagerfly videreføres i endnu ti år. En sådan garanti er påkrævet, siger Emirates, hvis selskabet skal bestille flere eksemplarer – tal på mellem yderligere 40 til 50 har været nævnt.

Emirates koncernchef, Sir Tim Clark, siger til nyhedsbureauet Reuters under det igangværende Dubai Airshow, at flyselskabet er bekymret for, at Airbus vil indstille produktionen.

”Vi skal have nogle helt sikre garantier for, at produktionen fortsætter mindst ti år endnu, hvis vi skal købe flere Airbus A380 – og Airbus skal være klar over konsekvenserne, hvis de stopper produktionen,” siger Tim Clark.

Airbus problem med kæmpeflyet er blandt andet, at der nærmest ikke kommer nye bestillinger. I øjeblikket har Airbus kun bestillinger på yderligere 100, hvoraf Emirates som nævnt skal have de 42. Men der er risiko for, at nogle flyselskaber vil annullere deres bestillinger. 13 flyselskaber i Europa, Mellemøsten og Asien har i dag Airbus A380 i drift på foreløbig 60 destinationer.

Sænker produktionsraten
Næste år sænker Airbus produktionen til en Airbus A380 om måneden og fra 2019 reduceres tallet til otte om året.

Kilder hos Airbus siger til Reuters, at forhandlingerne med Emirates fortsætter om muligvis flere A380. Tim Clark siger, at han er sikker på, at Airbus nok skal komme med de ønskede garantier. Airbus håber, at en ny stor bestilling fra Emirates kan få andre flyselskaber til at komme med nye ordrer på flytypen.

Indtil nu har A380 samlet fløjet over 500.000 gange med mere end 190 millioner passagerer. Der er i snit hver dag over 300 passagerflyvninger med Airbus A380. Et eksemplar af typen starter eller lander i snit hvert andet minut, oplyser Airbus.

Relaterede artikler:

Airbus frygter fremtiden for megajumbo

Airbus vil presse flere passagerer ind i megajumbo

Emirates opgraderer sin flyvende bar og lounge

x

Læs Også

Forbedret forhold mellem taxier og Københavns Lufthavn

Den tidligere anspændte relation mellem lufthavnen og ventende taxaer synes løst gennem et tættere samarbejde mellem lufthavnen og taxiselskaberne.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Easyjet klar til rute nummer 1000

Ved dette års vinterprogram kommer det britiske flyselskab op på over 1.000 helårs- eller sæsonruter. Easyjets første rute lettede i 1996 mellem London Luton og skotske Glasgow.

Lufthavn åbner nyt stort madområde

Københavns Lufthavn har taget et udvidet spiseområde i brug. Her kan passagerer vælge mellem et forøget udvalg af kendte danske og internationale varemærker. Der er også kommet en ny rygeterrasse.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Københavns Lufthavn taber passagerer på største ruter

I årets første halvår fik Københavns Lufthavn tilbagegang på 5 af sine ruter på Top 10. I alt har lufthavnen cirka 175 helårs- og sæsonruter.