En af ForSeas fem færger på vej ind i havnen i Helsingborg. PR-foto.

Én million sejlede mellem Danmark og Sverige

Passagertallene er hos rederiet ForSea, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg, på vej tilbage til tiden før coronakrisen. I sidste måned havde rederiet over én million rejsende.

Rejselysten er tilbage og Øresund krydses igen næsten lige så ofte af passagerer som før pandemien. Staycation er kommet for at blive og der er rigtig mange ”hjemmerejsende”. Og i juli sejlede over én million af dem med ForSea, skriver rederiet i en pressemeddelelse.

I alt var der 1,03 millioner rejsende sidste måned mod 1,05 millioner i juli 2019, oplyser ForSeas administrerende direktør, Kristian Durhuus, til STANDBY.dk

Der er mange rejsende og lysten til at spise godt, shoppe og besøge den anden side af Øresund, er stor. ForSea oplyser, at man ser en stigning, først og fremmest på landgangspassagerer, hvilket tyder på, at netop de korte, rejser, ofte dagsture, udgør en stor del af stigningen.

På bare en enkelt dag i juli rejste et rekordstort antal på 28.228 landgangspassagerer med færgerne, hvilket man ikke har målt siden en julidag tilbage i 1996.

Fantastisk med stabilitet
I pressemeddelelsen siger Kristian Durhuus, administrerende direktør hos ForSea: ”Det føles fantastisk efter to år at kunne se stabilitet i vores rejsestatistik. Vi har under årene med pandemien arbejdet for at forbedre oplevelsen for vores gæster og har i videst muligt omfang sejlet efter ordinær sejlplan.

Nu står vi her, med over én million rejsende i juli, en ny-certificeret restaurant og et udbud i vores butikker, som gæsterne værdsætter, hvilket salgstallene tydeligt viser. Dertil kan lægges den grønne rejse, med en CO2-reduktion på 26.200 ton siden 2016,” siger den administrerende direktør.

I 2019 transporterede ForSea syv millioner passagerer, 1,3 millioner personbiler, 440.000 lastbiler og 16.000 busser. Dette svarer til 20 procent af de køretøjer, der passerede Øresund i 2019, oplyses det.

Øresundsbron satte nye rekorder
Der er ikke kun fremgang hos ForSea. I denne uge meddelte Øresundsbron om tre trafikrekorder i sidste uge: Flest køretøjer på en uge, i gennemsnit pr. dag og på en enkelt dag.

I uge 30 (sidste uge fra mandag til søndag) kørte 207.000 køretøjer – personbiler, motorcykler, busser, lastbiler og så videre – over Øresundsbron. Det var det højeste antal nogensinde på en uge siden Øresundsbron mellem Danmark og Sverige åbnede i år 2000, oplyser Øresundsbron,

Relaterede artikler:

Øresundsbron satte tre nye rekorder

Mindskede madspild og CO2-udledninger sidste år

Færgerederi forventer fortsat stigende passagertal