FC Nürnberg har fået specialmalet en Boeing 737-800 fra Corendon Airlines. Foto: Nürnberg Lufthavn

Endnu en fodboldklub får ”eget” fly

Den tyske fodboldklub FC Nürnberg har via partnerskabet med Corendon Airlines fået stillet sit ”eget” fly af typen Boeing 737 til rådighed. Andre fodboldklubber har også lignende ordninger.

Det er set flere gange, at en fodboldklub får malet sit logo og farver på et stort passagerfly til brug på lange udebaneture. Og nu er der endnu et eksempel.

FC Nürnberg har således fået specialmalet en Boeing 737-800 fra Corendon Airlines. Den tyske fodboldklub og det tyrkiske flyselskab indgik et partnerskab få uger før, at coronakrisen brød ud. Corendon Airlines blev sponsor for FC Nürnberg, og samarbejdet har altså udmøntet sig i, at fodboldklubben har fået sit ”eget” fly.

Klubbens rød-hvide logo er malet på både skroget og halen, ligesom navnet står malet hen over siderne. Det knap seksårige Boeing-fly med registrering 9H-CXA blev præsenteret i Nürnberg Lufthavn fredag i sidste uge, hvor det fik den traditionelle velkomst med vandkanoner fra brandbilerne ved landing i lufthavnen.

Inde i selve flyet er eksempelvis nakkestøtterne også malet i FC Nürnbergs farver.

Nürnberg er vigtig for tyrkisk flyselskab
Nürnberg er et vigtigt marked for Corendon Airlines, som på sigt ønsker at have 50 ruter fra Nürnberg til feriedestinationer i Grækenland, Spanien, Tyrkiet, Egypten, Italien og Israel. Flyselskabet håber, at samarbejdet med FC Nürnberg vil øge kendskabet til ruterne.

FC Nürnberg ser frem til, at det specialmalede fly vil bringe klubbens fodboldspillere rundt i landet, ligesom det vil fragte regionens borgere på ferie.

”Vi er meget glade for, at vores ’ClubPartner’ Corendon Airlines gjorde dette muligt for os. Det betyder, at vores fans og borgere fra vores region vil være i stand til at rejse fra Nürnberg i klubflyet. Det er endnu en FC Nürnberg-forpligtelse til vores smukke by og lufthavn, der forbinder vores region med verden,” siger Niels Rossow, kommerciel direktør i FC Nürnberg. Klubben brander sig i øvrigt helt specifikt med navnet 1. FC Nürnberg.

Den tyske fodboldklub spiller i den næstbedste tyske række, 2. Bundesliga. Byen Nürnberg har lidt over en halv million indbyggere og ligger i den tyske delstat Bayern i den sydlige del af Tyskland.

Andre fodboldklubber med “eget” fly
Flere tyske fodboldklubber har tidligere fået specialmalet logo og farver på store passagerfly, skriver det tyske luftfartsmedie Aerotelegraph. Det tysk-tyrkiske flyselskab SunExpress har tidligere dedikeret et fly til Eintracht Frankfurt, mens German Airways har haft malet et fly til Union Berlin. Herudover har tyske Eurowings et fly i farverne fra Borussia Dortmund.

I Storbritannien fik Manchester City sidste år malet en spritny Boeing 787-9 Dreamliner i klubbens lyseblå farver. Flyet var fra klubbens storsponsor Etihad Airways, der hører hjemme i emiratet Abu Dhabi.

 

Relaterede artikler:

Flyselskab letter med ny fodboldklub-bemaling

Flyselskaber gør sig ekstra kendte gennem fodbold

Dansk charterfly på vingerne for FCK