Estlands nationale flyselskab skal hedde Nordica

Nordica-new-livery-Nordic-AviationEstlands nye nationale flyselskab, Nordic Aviation Group (NAG), har skiftet navn til Nordica. NAG blev etableret som erstatning efter kollapset af Estonia Air sidste efterår.

EU-Kommissionen fandt, at Estonian Air havde overtrådt reglerne om statstilskud og blev dømt til at tilbagebetale omkring 85 millioner Euro. Det var flyselskabet ikke i stand ti, og måtte derfor erklære sig konkurs.

Nordic Aviation Group er et virtuelt flyselskab, som står for salg og markedsføring af et flyselskab, mens selve flyvningen udliciteres til et selvstændigt flyselskab. Siden starten har NAG benyttet fly fra flere europæiske flyselskaber, men især fra Adria Airways fra Slovenien. Nordica skal flyve på Adria Airways operatør certifikat og planlægger overgangen til egne fly i de kommende måneder.

Navnet ’Nordica’ blev valgt fordi ”Estland har altid følt sig nærmere beslægtet med de nordiske lande end med andre og det ønskede landets ledere skulle fremgå af navnet”, hedder det.

“Det er vores strategiske mål at lægge så stor afstand som muligt til det nedlagte Estonian Air”, siger bestyrelsesmedlem Erik Sakkov. Selskabet vil starte brugen af navnet i slutningen af marts.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.