Den spanske minister for blandt andet turisme, Reyes Maroto, drøfter tiltag ved virtuelt møde i denne uge med G20-landenes turistministre. Foto via Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark.

EU-landene fortsætter debat om øget turisme

EU-kommissionen har nyt forslag til snarest at få genstartet turismen fra udvalgte tredjelande. EU har ligeledes sonderinger med verdens største økonomier indenfor G20-landene.

Ved et virtuelt møde i denne uge mellem G20-landenes turistministre, forsvarede Spanien mobilitetscertifikater for at genstarte trygge, internationale rejser.

G20-landene omfatter EU samt en række af verdens største økonomier, for eksempel Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Indien, Italien, Japan, Kina, Rusland, Storbritannien, Tyrkiet, Tyskland og USA.

Ved mødet forpligtigede G20-landenes turistministre sig til at støtte, supplere og koordinere OECD- og EU-initiativer, oplyser Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark i en pressemeddelelse.

Den spanske minister for blandt andet turisme, Reyes Maroto, sagde i sin tale til G20’s turistministre:

“For Spanien er det en prioritet at fremskynde de multilaterale instrumenter til at genstarte sikre internationale rejser. Det gælder både OECD-Initiativet Blueprint for safe international travel og Digital Green Pass, som Den Europæiske Union udvikler. For Spanien er det en prioritet at garantere en sikker mobilitet for at genoprette tilliden til rejser og genaktivere international turisme og den spanske økonomi generelt,” sagde ministeren.

EU-Kommissionen vil lempe rejserestriktioner
EU-Kommissionen foreslog i mandags EU’s 27 medlemsstater at lempe gældende restriktioner for ikke-væsentlige rejser til EU. Det skal ske for at tage hensyn til fremskridt indenfor vaccinationskampagner og udviklingen i den epidemiologiske situation på verdensplan, hedder det i pressemeddelelse fra EU-Kommissionen.

Kommissionen foreslår at tillade personer indrejse i EU, uden at de har væsentlige formål med rejsen, ikke blot alle personer fra lande med en god epidemiologisk situation, men også alle, der har modtaget den sidste anbefalede dosis af en EU-godkendt vaccine.

Nødbremse-ordning
Samtidig kræver fremkomsten af coronavirusvarianter, der giver anledning til bekymring, fortsat årvågenhed. Derfor foreslår Kommissionen at imødegå disse med en ny “nødbremseordning,” som koordineres på EU-niveau.

EU tillader i øjeblikket ikke-væsentlige rejser uanset individuel vaccinationsstatus fra syv lande (Australien, New Zealand, Rwanda, Singapore, Sydkorea og Thailand samt Kina med forbehold af bekræftelse af gensidighed), hedder det i pressemeddelelsen.

Hele den lange pressemeddelelse fra EU om dette emne kan ses via dette link.

De nyeste oplysninger fra EU-medlemsstaterne om de gældende regler for indrejse fra lande uden for EU findes på hjemmesiden Re-open EU.

Relaterede artikler:

Stadig kun orange og røde danske rejsevejledninger

EU overvejer færdigvaccinerede USA-turister

EU’s Forbruger Europe klar med råd til rejselystne