Blandt Halmstads attraktioner er Halmstad Slot, bygget under Kong Christian IV i 1600-tallet. Foto via Stena Line: Johan Adermalm.

Færgerederi har boom af danske turister til Sverige

Med rejserestriktionerne bag sig, har det svenske rederi Stena Line til årets påskeferie femdoblet antallet af danske bookinger på færgeruten Grenå-Halmstad sammenlignet med påsken sidste år.

Stena Line, der har to færgeruter mellem Sverige og Danmark, har positive forventninger til den kommende tid og forventer en påske og højsæson, hvor antallet af bookinger vil nærme sig niveauet fra før pandemien.

Det skriver det svenske rederi i en pressemeddelelse.

I Danmark sejler Stena Line på ruterne Frederikshavn-Gøteborg og Grenaa-Halmstad. Indtil starten af coronakrisen i 2020 sejlede Stena Line også mellem Oslo og Frederikshavn – dén rute blev efterfølgende overtaget af DFDS, der inkluderede Frederikshavn på ruten mellem København og Oslo.

I pressemeddelelsen siger Julia Kronberg, regional travel manager hos Stena Line: ”Det er positivt, at danskerne har fået øjnene op for færgeruten Grenå-Halmstad og booker deres ferie med Stena Line. Vores bookingtal for påsken er femdoblet sammenlignet med sidste år, og alt tyder på, at interessen forsætter hen over sommeren. Med færgen fra Grenå til Halmstad er det let at tage fra Jylland på ferie eller forlænget weekend i de skønne omgivelser på den svenske vestkyst.”

Stena Line sejler ruten mellem Grenå og Halmstad med færgen Stena Line, der bruger små fem timer på turen.

Mange oplevelser
I den vestsvenske kystby Halmstad er der mange oplevelser, påpeger Stena Line. Er man i bil, er der mulighed for eksempelvis at køre til Sveriges næststørste by, Gøteborg, der ligger to timers kørsel nord for Halmstad. Her kan man blandt andet opleve Liseberg, Nordens største forlystelsespark, med 42 forlystelser og attraktioner. Sommersæsonen på Liseberg begynder 23. april med åbent i weekender og fra 1. juni hver dag gennem sommeren.

Blandt de ventende oplevelser i Halmstad og Gøteborg fremhæver Stena Line blandt andet: Halmstad er Sveriges golfhovedstad. Halmstad har 153 huller på otte golfbaner. Den 20.-21. april mødes det danske og svenske ishockeylandshold i Halmstad Arena til to testkampe inden VM 2022. Der også Halmstad Slot, bygget under Kong Christian IV i 1600-tallet, hvor Halland og Halmstad hørte til Danmark.

Stena Line er ifølge egne oplysninger verdens største privatejede færgerederi. Dets 37 skibe betjener 18 færgeruter i Nordeuropa.

Relaterede artikler:

DFDS flytter afgangstid mellem København og Oslo

Flere danske booker svensk kanalkrydstogt

Østersøen får ny fragt- og passagerfærgerute

Nu skal alle passagerer registreres på Odden-Aarhus