Forsea, der sejler i døgndrift mellem Helsingør og Helsingborg, havde i påsken op mod 80.000 passagerer. Arkivfoto: Forsea.

Færgerute havde bedste påske siden 1996

Forsea, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg, havde i påsken 80.000 gående passagerer. Direktøren for Molslinjen, der også ejer Forsea, tilskriver det høje tal den billige svenske krone.

Forsea gør sine passagerer op i gående, mens den anden gruppe krydser Øresund med medbragt bil eller for eksempel en turistbus.

I påsken i år satte Forsea, der tidligere i år blev købt af Molslinjen, ny rekord for rejsende mellem Helsingør og Helsingborg. 78.616 gående rejsende blev det til i påskedagene. Det er små ti procent bedre end påsken sidste år – og den bedste påske siden 1996, før Øresundsbroen ændrede rejsedynamikken på Øresund, skriver Forsea i en pressemeddelelse.

”Det er altid en fornøjelse, når vi kan sætte hak ved endnu en rekord. Det viser, at vi har fat i den brede, rejselystne befolkning med vores tilbud om hyppige sejladser med mange muligheder for at spise og drikke ombord”, siger Molslinjens administrerende direktør, Kristian Durhuus. Han var indtil sidste måned administrerende direktør for netop Forsea.

Styrker regionernes turisme- og handelsliv
ForSea sejler årligt omkring seks millioner passagerer, én million personbiler og 450.000 lastbiler over Øresund. To af ForSeas fem færger er elektriske og en tredje er planlagt til eldrift.

Færgerne hos ForSea danner en sejlende bro mellem Danmark og Sverige og styrker begge regioners turisme- og handelsliv, oplyses det.

”Og lige nu, hvor den svenske krone er i lav kurs i forhold til den danske, er der mange penge at spare ved at gøre indkøb på såvel vores færger som og i det lokale handelsliv i Helsingborg,” siger Kristian Durhuus.

Næsten monopol på danske færgeruter
Molslinjen sejler nærmest alle store og større danske færgeruter, i alt ni fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. Hertil kommer Helsingør-Helsingborg.

Molslinjen sejler fra marts til oktober også mellem Sjællands Odde og Ebeltoft på Djursland, mens Bornholmslinjen har tre ruter til Bornholm, fra Ystad i Sverige, Køge og tyske Sassnitz.

Tilsammen har færgerne over 15 millioner gæster årligt.

Molslinjen står også bag fjernbusserne fra Kombardo Expressen.

 

Relaterede artikler:

Molslinjens nye direktør: “Der skal tages nogle ret vidtgående beslutninger”

Lav svensk kronekurs øger antal danske passagerer

Molslinjen bliver endnu større: Køber ForSea