Primo Tours, et af Danmarks største charterrejsebureauer, tilbyder grundet de ekstraordinære omstændigheder denne sommer rejser til blandt andet Færøerne. Her er det fra havnen i Torshavn. PR-foto via Primo Tours.

Færøerne: Husk lige os, vi åbner også den 15. juni

”Det blev vi selvfølgelig kede af,” siger Færøernes Turistråd efter statsministeren glemte at nævne øgruppen blandt de rejsemål, danskerne fra 15. juni kan rejse til. Primo Tours får rejser til Færøerne.

”Færøerne findes faktisk, Mette, og vi genåbner for danske gæster den 15. juni.” Sådan lyder meldingen fra Visitfaroeislands.com, Færøernes Turistråd, til statsminister Mette Frederiksen.

Færingerne er triste over, at statsminister ikke brugte bare et par ord på at nævne, at øgruppen er blandt de rejsemål, danskerne kan rejse til fra 15. juni, når grænserne også genåbnes til Tyskland, Norge og Island.

Sidste år havde Færøerne omkring 120.000 turister, cirka halvdelen var krydstogtpassagerer, og næsten 200.000 gæstenætter fra turisterne, hvoraf danskere stod for cirka 55.000; hertil kommer Airbnb.

Hovedstaden Torshavn får i år udvidet sit hoteludbud med to nye firstjernede hoteller, begge er dog forsinket og forventes nu at åbne i løbet af sommeren, oplyser Visitfaroeislands til STANDBY.dk

Det drejer sig om Hotel Brandan, som blandt andet det færøske rederi Smyril Line står bag. Det åbner med 124 værelser – mens Færøernes første internationale hotel, et Hilton Garden Inn, åbner i samarbejde med blandt andet Færøernes flyselskab, Atlantic Airways, med 130 værelser.

Færøerne åbner også for danske turister
Men da statsminister Mette Frederiksen i fredags oplyste om de ændrede danske rejsevejledninger til udgangen af august og at der, kun, bliver åbner for rejser Tyskland, Norge, Island (og Færøerne), blev det ikke oplyst, at Færøerne er omfattet af dette.

I forbindelse med fredagens pressemøde følte Færøerne sig glemt. ”Færøerne har været corona-fri i hele 25 dage og er mere end klar til at tage imod de danske turister igen,” lyder det.

Herfra siger Guðrið Højgaard, direktør for Visit Faroe Islands, i en pressemeddelelse:

”Vi fulgte pressekonferencen fredag med stor interesse og lagde hurtigt mærke til, at Færøerne slet ikke blev nævnt som et af de lande, danskere kan besøge efter 15. juni. Nu vil vi bare minde Mette Fredriksen om, at Færøerne faktisk findes, og at vi selvfølgelig står med åbne arme over for de danske gæster.”

Færøerne med lidt over 50.000 indbyggere har haft under 200 tilfælde af coronavirus, ingen er døde og omkring 20 procent af befolkningen er blevet testet. Derfor er øerne klar til at invitere danske rejsende til Færøerne denne sommer.

”Det kræver naturligvis, at Færøerne kommer på landkortet igen, og at danskerne husker og ved, at de også har mulighed for at rejse til øerne. Visit Faroe Islands har derfor et opråb til færinger både hjemme og i Danmark og til de mange danskere, som har haft gode oplevelser på Færøerne gennem tiden, om at få Færøerne tilbage på verdenskortet ved at lægge billeder fra Færøerne på de sociale medier med #FærøerneFindesFaktisk og et tag til @Mette Frederiksen,” siger Gudrid Højgaard.

Primo Tours, et af Danmarks største charterrejsebureauer, har netop meddelt, at man grundet de ekstraordinære omstændigheder denne sommer vil tilbyde rejser til Færøerne og Island.

”Med Island og Færøerne har vi fundet nogle løsninger, der giver mulighed for en rigtig god ferie denne sommer, og jeg håber, vi dermed kan redde ferien for rigtigt mange af vores gæster, ligesom det er en hjælp for flere af vores samarbejdspartnere, blandt andet det færøske flyselskab, Atlantic Airways, at vi på denne måde holder gang i hjulene,” siger Primo Tours administrerende direktør, Bjarke Hansen.

Den seneste information om situationen vedrørende COVID-19 på Færøerne er her:

Relaterede artikler:

”Rejsebureauerne fik et slag i mellemgulvet”

Hilton nærmer sig Færøerne

Færøerne har baggrundsrolle i ny James Bond-film