Færre krydstogtskibe til København i sommer

2019/08/defaultmain.jpgCRUISE: Costa Cruise sløjfer nogle anløb til København til fordel for Middelhavet, og samtidig rykker en halv snes mindre skibe til Malmø. Det ligner 350 anløb mod 372 sidste år.

En mindre omlægning af rutenettet for krydstogtskibene fra Costa Cruise Line samt en planlagt flytning af en halv snes anløb med Pullmantour til Malmø, der er en del af København-Malmø Havn, betyder færre krydstogtskibe til Frihavnen og Langelinie i sommer.

Inden sæsonen starter i april er anmeldt 350 anløb mod 372 sidste år, og selv om nogle få er lidt større end i fjor, kan man næppe undgå nogle tusinde færre turister til Danmark.

Ganske vist har rederiet med anløb til Malmø meddelt, at den foretrukne udflugt under opholdet går til København, hvorefter de formentlig tæller som alle andre turister. Og i deres forbrug skal det nok vise sig, at de har hjemme på et af de mere eksklusive krydstogtskibe. Selv om København og Malmøs havne i flere år har gjort fælles promotion. er det første gang, svenskerne har mere end et enkelt anløb.

Når Pullmantours har valgt Malmø skyldes det, at deres passagerer kommer med charter til Sturup Lufthavn med kort afstand til havnen i Malmø.

Direktør Verner B. Hansen, Københavns Havn, er netop vendt hjem fra den årlige cruise messe i Miami, og han mener bestemt ikke, der behøver at blive hejst advarselstegn.

Interessen for Baltikum og København er præcis lige så stor som før. Dog er det forståeligt, at Costa Cruise lægger ruterne lidt om, efter alt det, rederiet har været igennem.

Costa har fortsat to store skibe med Nordhavn i København som base hele sommeren. Herfra sejles ugentlige afgange til Baltikum og op langs den norske kyst.