6 November 2019, MSC Grandiosa arrives in Hamburg (Ph. credit Perspektive Media)

Krydstogtrederi smed passagerer af krydstogt

Italienske MSC Cruises prøver forsigtigt igen at få gang i krydstogter med skrappe krav til passagerer. Det mente en familie ikke kunne gælde dem – så de blev nægtet videre sejlads.

MSC Cruises begyndte for få uger siden forsigtigt at sejle igen, i første omgang kun langs den italienske kyst – med ombord er en lang række forholdsregler for at eliminere risikoen for at passagerer og besætningsmedlemmer smittes med den kinesiske coronavirus.

Skibet sejler blandt andet med reduceret kapacitet, alle passagerer skal dagligt have tjekket deres temperatur og krydstogtgæsterne må kun deltage i udflugter i anløbshavnene organiseret af rederiet.

Det sidste valgte en italiensk familie sidste uge at blæse på og tog selv på en udflugt mens de var et ugelangt krydstogt med MSC Grandiosa, det nyeste og største skib hos MSC Cruises.

Skibet sejlede efter planen fra norditalienske Genova på et syv dages krydstogt med blot 70 procent af kahytterne solgt og kun til statsborgere fra Schengen-landene, herunder Danmark.

Et af skibets stoppesteder er syditalienske Napoli, her havde familien købt en udflugt til Capri, øen for enden af Sorrentohalvøen. Men på idylliske Capri valgte familien at forlade MSC-gruppen og gå rundt på egen hånd. Det var så stor en overtrædelse af de indskærpede regler, at rederiet nægtede at tage dem ombord på skibet i Napoli. De kunne så selv finde hjem, skriver blandt andet avisen USA Today, det oplyses ikke, hvor i Italien familien kom fra.

Social boble
“Ved at forlade den organiserede udflugt afveg familien fra den sikre ”sociale boble,” MSC Cruises har skabt for at de deltagende passagerer sikkert kan nyde den valgte udflugt. Derfor blev familien afvist ombordstigning på skibet,” oplyser rederiet i en udtalelse.

MSC vil gerne vise krydstogtverden og myndighederne, at det er muligt at sejle sikkert midt i en coronaktid. MSC og andre rederier vil undgå at skabe samme pinlige hændelser som det skete for norske Hurtigruten.

Det norske rederi storsjuskede med reglerne og lod blandt andet en stor håndfuld filpinske søfolk komme ombord et af dets skibe, Roald Amundsen, uden at have været i karantæne efter ankomsten til Filippinerne. Resultatet var op mod 50 coronasmittede besætningsmedlemmer og passagerer samt borgere i nogle af de byer, skibet fra Hurtigruten besøgte.

MSC udskyder skib 2
MSC Cruises ville til at begynde med kun sejle med MSC Grandiosa langs den italiensk vestkyst. Herefter skulle søsterskibet MSC Magnifica sidst i august begynde at sejle krydstogter til Grækenland. Med på disse krydstogter kan kun være passagerer fra Schengen-landene, for eksempel Danmark.

Disse græske sejladser er nu foreløbig flyttet til sidst i september, oplyste MSC i dag, mandag. Årsagen er forstærkede krav fra de italienske myndigheder om at få testet og eventuelt isoleret italienske statsborgere der har besøgt Grækenland. Disse krav har også betydet faldende salg af krydstogterne, oplyses MSC.

MSC blandt de største i Danmark
På normale år sælges der cirka 50.000 krydstogter i Danmark. MSC er blandt de fem rederier, der sælges flest krydstogter med. De øvrige Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Lineog Costa Cruises.

Relaterede artikler:

Krydstogtrederier begynder forsigtigt at sejle igen

Kæmpe krydstogtskibe på langtidsophold i København

Hurtigruten indstiller alle ekspeditionskrydstogter