Fagforening forstår ikke udbrydere

6

sas cockpit piloterLUFTFART: En gruppe SAS-piloter i Danmark er fløjet fra Dansk Pilotforening til fordel for konkurrerende fagforening. ”Vi er ærgerlige over, at de ikke blev og prøvede at påvirke indefra,” siger DPFs næstformand.

”De kan jo gøre, hvad de vil. Vi har foreningsfrihed. Men det er skidt i den forstand, at det er problematisk med flere fagforeninger for samme medarbejdergruppe i samme virksomhed (SAS, red). Vi står stærkere, jo flere vi er. Jeg er ærgerlig over, at de ikke valgte at blive og påvirke tingene her i foreningen.”

Det siger næstformand i Dansk Pilotforening, DPF, Bent Kofoed-Dam, til standby.dk – han har været pilot i SAS i 19 år.

Dansk Pilotforening organiserer bl.a. de ca. 450 piloter, der flyver for SAS i Danmark – hertil kommer piloterne hos Cimber. DPF har i Danmark forhandlingsret for SAS og Cimber-piloterne.

I går kunne standby.dk oplyse, at en mindre gruppe piloter hos SAS i Danmark har forladt DPF og i stedet meldt sig ind i fagforeningen Flyvebranchens Personale Union, der modsat DPF er med i LO. Hos FPU får de deres egen forening, SAS Pilot Union.

FPU ønsker endnu ikke at oplyse, hvor mange SAS-piloter der er i SAS Pilot Union – og DPFs næstformand, Bent Kofoed-Dam, siger, at han ikke har noget bud på, hvor mange det drejer sig om.

Formand for SAS Pilot Union i FPU er Christian Vinther Fyrst og bestyrelsen tæller bl.a. Lars Bjørking, der for et par år siden blev væltet som formand for Dansk Pilotforening.

”Jeg synes, at det er problematisk, at SAS Pilot Union i FPU taler om, hvor vigtigt det er med sammenhold blandt i dette tilfælde SAS-piloterne i Danmark – og så starter egen fagforening,” siger Bent Kofoed-Dam.

Næstformanden i DPF tilføjer, at DPFs medlemmer automatisk er medlem af IFALPA, International Federation of Air Line Pilots’ Associations, der har ca. 100.000 piloter på verdensplan, samt af foreningen for Star Alliancens piloter, der omfatter 30.000.

”Dermed har medlemmerne af Dansk Pilotforening også adgang til bred international platform,” Bent Kofoed-Dam og tilføjer, at DPF har nært samarbejde med fagforeninger for SAS-piloterne i Norge og Sverige. I alt har SAS ca. 1.800 piloter.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

6 Comments on "Fagforening forstår ikke udbrydere"

Notify of
avatar
Hans Erikssen
Hans Erikssen

FPU burde vel hellere samarbejde med DPF, istedet for at bekrige en søster organisation.

Fjæsingen
Fjæsingen

DPF har været for arrogante og selvfede alle årene?⚰DPF ASAP?

Hans Erikssen
Hans Erikssen

Flot argumentering!!!!!

Hans Erikssen
Hans Erikssen

Selvfede og arrogante. Var det de mange år med Lars Bjørking, fra den nye fagforening ved roret??
Så bliver det jo ikke bedre i den nye!!!!

CAT
CAT

Længe før—222—LIN—-ETC.

Deres Kaptajn
Deres Kaptajn

Når krybben er tom….bides hestene!

wpDiscuz