Familie sagsøger Marriott efter tragisk dødsulykke

The Westin Peachtree Plaza Hotel i Georgias hovedstad, Atlanta.

HOTELLER: I april omkom 5-årig dreng da han kom i klemme og blev mast i en roterende restaurant på et Westin-hotel i Atlanta – Westin er en del af Marriott-koncernen, verdens største hotelgruppe.

Familien til den lille dreng, der omkom under tragiske omstændigheder i den roterende restaurant på Westin-hotellet, har nu sagsøgt Marriott-koncernen.

Den roterende restaurant, Sun Dial, er på 73. etage af The Westin Peachtree Plaza Hotel i Georgias hovedstad, Atlanta. Drengen, Charlie Holt, var angiveligt under et øjebliks uopmærksomhed fra sin familie smuttet væk og endte med at komme hen til yderkanten af restauranten. Her fik han hovedet klemt mellem den roterende og stationære del – han døde få timer senere på et hospital.

Nu har familien anlagt sag mod bl.a. selve hotellet, Marriott-koncernen der ejer det, restaurantens personale og også det arkitektfirma, der har designet restauranten, skriver blandt andre CNN.

I søgsmålet fra familiens advokat står blandt andet, at der ikke var nogen barriere til at forhindre, at mennesker kunne komme i klemme mellem den roterende og den stationære del af restauranten og at der ikke var nogen nødstop-knap; den anordning var i et tilstødende lokale, hedder det.

Ifølge søgsmålet viste restauranten og hotellet forsømmelighed ved ikke at have lokaliseret dette potentielt farlige sted.

Ifølge familiens forklaring var de ved at forlade restauranten, og sønnen Charlie var blot nogle få skridt bag de voksne. Men alligevel mistede de kortvarigt overblikket over, hvor han var.

Ifølge en erklæring fra Holt-familien har de anlagt søgsmålet for at forhindre, at en anden familie skal opleve en så traumatisk hændelse.

“Havde Marriott optrådt ansvarligt og havde identificeret denne mulige sikkerhedsrisiko, var den tragedie aldrig sket,” hedder det fra familien.

En talsmand for Marriott-koncernen siger, at den ikke udtaler sig om igangværende juridiske anliggender.

Verdens største hotelkoncern
Sidste år overtog Marriott officielt Starwood Hotels med bl.a. Sheraton og overhalede dermed Hilton som verdens største hotelgruppe med 5.700 hoteller.

Samlet har Marriott og Starwood 30 varemærker med 1,1 mio. hotelværelser i over 110 lande.

Blandt de sammenlagte varemærker er Ritz Carlton, Courtyard, Residence Inn, W Hotels, Westin og Sheraton.

Relaterede artikler:

Marriott åbner nyt hotel hver 14. time

Marriott har store planer for Europa

Marriott til søs med krydstogter

x

Læs Også

Berømt avis hylder københavnske hoteller

New York Times sætter navn på otte hoteller som det er værd at rejse til København for at opleve – to af hotellerne har kun ét værelse…

Historisk hotel konkurs – men renoveres og genåbner

For få uger siden blev det smukke Jørgensens Hotel i Horsens begæret konkurs. Nu vil ejeren renovere den slidte bygning og genåbne hotellet. Til gengæld lukket et andet hotel i byen.

Comwell opgiver hotel i Sønderborg

Den danske hotel- og konferencekoncern kan ikke blive enig med ejeren af hotelbygningen om en ny lejeaftale. Sønderborg får i år sit hidtil største hotel.

Her er Danmarks 10 største hoteller – uden for København

Samlet har de 10 største danske hoteller uden for København 2.753 værelser. Alene i Aarhus er der mindst fem nye hoteller på vej.

Kendt københavnsk hotel istandsat

De nye ejere af Hotel Østerport har renoveret hotellet og er blandt andet klar med en Handy Smartphone, der giver gæsterne ubegrænset brug af data og telefoni.

Stort Aarhus-hotel bliver endnu større

Mens hotellet i dag har 240 værelser vil ejeren af bygningen opføre nabohotel med yderligere 198 værelser.