Familie sagsøger Marriott efter tragisk dødsulykke

The Westin Peachtree Plaza Hotel i Georgias hovedstad, Atlanta.

HOTELLER: I april omkom 5-årig dreng da han kom i klemme og blev mast i en roterende restaurant på et Westin-hotel i Atlanta – Westin er en del af Marriott-koncernen, verdens største hotelgruppe.

Familien til den lille dreng, der omkom under tragiske omstændigheder i den roterende restaurant på Westin-hotellet, har nu sagsøgt Marriott-koncernen.

Den roterende restaurant, Sun Dial, er på 73. etage af The Westin Peachtree Plaza Hotel i Georgias hovedstad, Atlanta. Drengen, Charlie Holt, var angiveligt under et øjebliks uopmærksomhed fra sin familie smuttet væk og endte med at komme hen til yderkanten af restauranten. Her fik han hovedet klemt mellem den roterende og stationære del – han døde få timer senere på et hospital.

Nu har familien anlagt sag mod bl.a. selve hotellet, Marriott-koncernen der ejer det, restaurantens personale og også det arkitektfirma, der har designet restauranten, skriver blandt andre CNN.

I søgsmålet fra familiens advokat står blandt andet, at der ikke var nogen barriere til at forhindre, at mennesker kunne komme i klemme mellem den roterende og den stationære del af restauranten og at der ikke var nogen nødstop-knap; den anordning var i et tilstødende lokale, hedder det.

Ifølge søgsmålet viste restauranten og hotellet forsømmelighed ved ikke at have lokaliseret dette potentielt farlige sted.

Ifølge familiens forklaring var de ved at forlade restauranten, og sønnen Charlie var blot nogle få skridt bag de voksne. Men alligevel mistede de kortvarigt overblikket over, hvor han var.

Ifølge en erklæring fra Holt-familien har de anlagt søgsmålet for at forhindre, at en anden familie skal opleve en så traumatisk hændelse.

“Havde Marriott optrådt ansvarligt og havde identificeret denne mulige sikkerhedsrisiko, var den tragedie aldrig sket,” hedder det fra familien.

En talsmand for Marriott-koncernen siger, at den ikke udtaler sig om igangværende juridiske anliggender.

Verdens største hotelkoncern
Sidste år overtog Marriott officielt Starwood Hotels med bl.a. Sheraton og overhalede dermed Hilton som verdens største hotelgruppe med 5.700 hoteller.

Samlet har Marriott og Starwood 30 varemærker med 1,1 mio. hotelværelser i over 110 lande.

Blandt de sammenlagte varemærker er Ritz Carlton, Courtyard, Residence Inn, W Hotels, Westin og Sheraton.

Relaterede artikler:

Marriott åbner nyt hotel hver 14. time

Marriott har store planer for Europa

Marriott til søs med krydstogter

x

Læs Også

7’eren: ”Robotter kan aldrig erstatte den menneskelige kontakt”

7’eren med Katia Østergaard, administrerende direktør i Horesta, og spørgsmål om byggeplaner for hoteller i København, aircondition i varmen og om lav løn er årsag til mangel på arbejdskraft,

Københavns nye hoteller giver tusindvis af nye jobs

Der er 8.500 nye hotelværelser på vej i København. ”Vi frygter udfordringer, hvis hotellernes belægningsprocent ikke stiger - samt mangel på arbejdskraft,” siger Dansk Erhverv, der spår om 8.000 nye arbejdspladser.

Lav vækst på danske hoteller bekymrer Horesta

I årets første halvår steg væksten i hotelovernatninger i hele Danmark kun 1,4 procent – alene i København åbner frem mod 2021 cirka 8.500 nye hotelværelser.

Hotelkæde klar med ny salgsdirektør

Karina Lauritzen er ny salgsdirektør i Danmark for norske Nordic Choice Hotels, der er på vej med luksushotel i det centrale København og stort hotel ved Københavns Lufthavn.

Hotelkæde har aircondition i alle nye hoteller

Der er ingen officielle tal om, hvor mange af Københavns cirka 21.000 hotelværelser der har aircondition. Men hovedstadens største hotelkæde har det på alle sine nyeste hoteller – også de 2-stjernede.

Hotel udvides til et af Københavns største

Københavns største hotelkæde vil bruge over 400 millioner kroner på at udvide sit næststørste hotel med yderligere 270 værelser. Dermed bliver det hovedstadens 3. største med 768 værelser.