Tyrkisk rejsegigant indtager Skandinavien

Det er den tyrkiske MNG koncern, der via datterselskabet Ben Tour indleder en skandinavisk offensiv. Indledningsvist flyves fra fire svenske lufthavne samt to norske. Det danske marked vil den nye aktør, i første omgang, dække via Sturup lufthavn ved Malmø, og så give sine danske kunder en rabat svarende til broafgiften.
I ledelsen for den skandinaviske Ben Tour afdeling finder man bl.a. Reidar Svedahl. Svedahl har en lang karriere i rejsebranchen bag sig, han var med i ledelsen af det konkursramte Express Rejser, og var også involveret i lavprisselskabet GoodJet, der krakkede forrige år.
MNG gruppen omfatter mere end 40 virksomheder med interesser i bl.a. finanssektoren, medieverdenen og IT-branchen. Koncernen blev grundlagt i 1976 af eneejeren, Mehmet Nazif Günal, og har omfattende ejermæssige interesser i tyrkiske hoteller og eget flyselskab med i alt 13 fly.
Ben Tour regner med, at man i år vil sende mindst 30.000 skandinavere på charterferie til sine destinationer i Tyrkiet, mens tallet til næste år ventes at blive mindst det dobbelte.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.