Femern-projektet får knap en milliard i EU-støtte

Den nye Storstrømsbro er led i den kommende jernbaneforbindelse.

Den danske jernbaneudvidelse fra Ringsted til Femern har fået bevilget 920 millioner kroner i støtte fra EU-kommissionen.

39 europæiske projekter får EU-midler i ansøgningsrunden, hvor det danske projekt har fået det største beløb. I alt Femern-projektet hidtil fået tæt på syv milliarder kroner i EU-støtte.

Ansøgningsrunden som netop er offentliggjort gælder EUs infrastrukturfond ’Connecting Europe Facility (CEF)’ hvor 39 europæiske projekter har delt godt en milliard Euro, svarende til 7,6 milliarder kroner. Bag den danske ansøgning står A/S Femern Landanlæg og Banedanmark.

”Støtten understreger EU-kommissionens opbakning til Femern-projektet. Det er vi meget glade for. EU støtter projektet, fordi det ikke bare binder Danmark og Tyskland bedre sammen, men også fordi det er centralt for den fremtidige gods- og persontrafik mellem Skandinavien og det øvrige Europa”, siger transportminister Ole Birk Olesen.

Femern-tunnel har hidtil kostet 4,5 milliarder

Tysk flertal for Femernforbindelsen

Femern A/S svarer på 12.600 tyske protester

 

x

Læs Også

Nyt togforlig giver ikke timedrift

Folketinget vil bruge milliarder på nye eltog. Men de kommende eltog kører ikke hurtigt nok til at opfylde det politiske forlig i Togfonden om timedrift mellem Danmarks fire største byer.

Trecifret millionoverskud for DSB

DSB havde i 2017 et resultat før skat på 274 millioner kroner og udbetaler udbytte på 106 millioner.

Fortsat stabilt resultat for SJ

Den fortsat positive rejseudvikling betyder, at SJ – Sveriges modstykke til DSB – i 2017 kunne notere en ny rekord.

Togrejse deluxe på tværs af Det sydlige Afrika

Fra juli 2019 åbner verdens mest luksuriøse tog en ny rute, der fører passagererne på tværs af Det sydlige Afrika.

Skånetrafiken overtager ansvaret for Malmö – København

Aftalen om, at Skånetrafiken overtager det operative ansvar for trafikken med Öresundståg til København og den nye endestation Østerport i december 2021, er godkendt i en aftale mellem den danske regering, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Stor efterspørgsel efter toget hjem til jul

Der er stadig plads på togene de store julerejsedage den 22. og 23. december. Men især på strækninger mellem København og Struer, Sønderborg eller Frederikshavn er flere afgange næsten udsolgt.