Teamet bag Ferie for Alle, fra venstre Knud Sørensen, camping, Anni Morratz, udland, Anders Ladefoged, projektchef, Maria Galmstrup, projektkoordinator, Cecilie Voetmann, outdoor/events og Johnny Frandsen, golf. Markus Witt, der tager sig af Danmark, er ikke med på billedet. Foto: Messecenter Herning.

MCH klar til Skandinaviens største rejsemesse

Messecenter Herning huser i weekenden rejsemessen Ferie for Alle. Udenrigsministeriet er blandt de 1.000 udstillere. ”Vi har noget mange rejsebureauer prioriterer,” siger FFA’s projektchef.

Safari er årets tema på Ferie for Alle, FFA, der afvikles fredag til søndag i Messecenter Herning, over 20 rejsebureauer har bud på denne ferieform.

”I alt har vi næsten 1.000 udstillere,” siger MCH’s projektchef for rejsemessen, Anders Ladefoged Mortensen, til Standby.dk

Før pandemien havde Ferie for Alle et gennemsnitligt årligt besøgstal på cirka 60.000. Om der kommer så mange denne weekend, vil Anders Ladefoged ikke love. Men tallet fra sidste år på lidt over 42.000 besøgende, lige efter de sidste danske coronarestriktioner var droppet, forventes at blive slået.

Det er i år 25. gang med Ferie for Alle i sit nuværende koncept. Som en sjov gimmick kan alle født i 1998, året for den første FFA, komme gratis ind.

Fem primære temaområder
2023-udgaven af Ferie for Alle har igen fem primære temaområder fordelt på 14 haller: Camping, Danmark, Golf, Udland og Outdoor.

”Vi har omkring 50 rejsebureauer i Hal G og Hal M; de tilbyder blandt andet 150 rejseforedrag gennem weekenden. Rejseforedrag er noget mange rejsebureauer prioriterer når de er med på Ferie for Alle,” siger Anders Ladefoged.

Der er blandt andet også 23 turistkontorer fra udlandet, for eksempel Grækenland, Portugal, Spanien og Tyskland samt udenfor Europa blandt andet Filippinerne, Indien, Indonesien, Kina og Malaysia.

Borgerservice – dem med rejsevejledningerne – debuterer
Til Standby.dk siger Anders Ladefoged Mortensen: ”Det ser ud som vi har forventet og håbet. Vi får under 1.000 udstillere, der mangler blandt andet nogle danske og udenlandske campingudstillere i forhold til før pandemien. Det er som om de har færre ressourcer.”

Udlandsrejserne er igen samlet i Hal G og Hal M. Størst er Hal M, hvor de besøgende blandt andet kan møde, nævnt alfabetisk, Apollo, Billund Lufthavn, Bravo Tours, Corendon, Krydstogteksperten, Primo Tours, Mixx Travel, MyCruise, Portugal, Slesvig-Holsten, den spanske stats turistbureau, Spies, Sunweb og Aalborg Lufthavn.

I Hal G findes oversøiske rejser, blandt udstillerne er: Bravo Tours, Jysk Rejsebureau, Kulturrejser Europa, Marokko, Palmyra Rejser (som det tidligere folketingsmedlem Naser Khader står bag), Risskov Rejser, Stjernegaard, Thailand, Udenrigsministeriet (Borgerservice), USA Rejser og Viktors Farmor.

”Borgerservice er med for første gang. De tænker, at de ikke kan være noget sted, hvor de kan møde så mange rejselystne danskere,” siger Anders Ladefoged.

Borgerservice er den afdeling i Udenrigsministeriet der blandt andet står for rejsevejledningerne samt Rejseklar-appen. Borgerservice fik sidste efterår ny chef i form af Steen Hommel, der afløste Erik Brøgger Rasmussen, som blev danmarksberømt under pandemien.

Markerer angrebet på Ukraine
På fredag – ét-årsdagen for den russiske invasion af Ukraine – vil blandt andet hovedbygningen i Messecenter Herning være badet i Ukraines blå og gule farver.

Krigen i Europa vil Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH, også berøre når han fredag morgen byder velkommen til den officielle åbning ved den traditionelle sammenkomst.

Ved åbningen vil Kirstine Krefeld, formand for Danske Rejsejournalister, præsentere kandidaterne til årets Havfruepris som foreningen normalt uddeleler under den officielle åbning. Havfrueprisen hylder en aktør i dansk turisme, men i år skifter prisen navn og uddelingsadresse. Det bliver i stedet fredag klokken 11.15 på Store Scene i Hal M.

I anledning af, at safari er FFA’s tema, holder Bubber (Niels Christian Meyer) åbningstalen – han er blandt andet kendt for sine TV 2-programmer om dyrene i Knuthenborg Safaripark på Lolland; Bubber ledsages af den tidligere jægersoldat B.S. (Bjarne Slot) Christiansen, der i øvrigt er født i Herning. Bubber og B.S. var værter i et andet TV 2-show, Bubber og BS på afveje.

 

Relaterede artikler:

Ferie for Alle: “Det ser godt ud”

Ferie for Alle forventer næsten normale tilstande

Ferie for Alle samlede 41.252 besøgende