Finn fra Finnair er på Facebook

Brugen af kunstig intelligens tager fart hos flyselskaberne. Finnair introducerer nu Finn, hvor du kan booke billet og holde dig opdateret via Facebook.

Finnair er som alle andre firmaer på Facebook, men Finnair har nu “ansat” Finn til at hjælpe passagerer på rejsen via Facebooks beskedsystem Messenger.

Finn er en såkaldt chatbot, et stykke software, der kan svare på helt basale spørgsmål fra passagerer og sende beskeder om status på rejsen, om flyet er forsinket mm.

“At udnytte kunstig intelligens er en en integreret del af vores strategi. Vi vokser, og vi er konstant på udkig efter nye måder at forbedre vores kundeservice og udvikle vore salgskanaler på vha. New Distribution Capability (NDC, red.) teknologi,” siger vice president distribution hos Finnair, Rogier van Enk.

“Vi tror på, at de hurtigvoksende digitale værktøjer i høj grad vil komme vores kunder til gode. Finn forstår og og kommunikerer på engelsk, men på sigt vil den lære flere sprog og funktioner. Finsk og kinesisk er på vej i år. Efter den første tape vil Finnair leder efter efter andre steder, hvor Finn kan være til stede, som f.eks. WeChat i Kina.”

Chatbotten er et eksempel på de nye distributionskanaler, der er blevet mulige gennem IATA’s NDC XML-baserede (Extensible Markup Language) standarder. Hos Finnair kan man også booke billetter via Messenger.

Finnair er certificeret på level 3 i IATA’s NDC program.