Finn fra Finnair er på Facebook

Brugen af kunstig intelligens tager fart hos flyselskaberne. Finnair introducerer nu Finn, hvor du kan booke billet og holde dig opdateret via Facebook.

Finnair er som alle andre firmaer på Facebook, men Finnair har nu “ansat” Finn til at hjælpe passagerer på rejsen via Facebooks beskedsystem Messenger.

Finn er en såkaldt chatbot, et stykke software, der kan svare på helt basale spørgsmål fra passagerer og sende beskeder om status på rejsen, om flyet er forsinket mm.

“At udnytte kunstig intelligens er en en integreret del af vores strategi. Vi vokser, og vi er konstant på udkig efter nye måder at forbedre vores kundeservice og udvikle vore salgskanaler på vha. New Distribution Capability (NDC, red.) teknologi,” siger vice president distribution hos Finnair, Rogier van Enk.

“Vi tror på, at de hurtigvoksende digitale værktøjer i høj grad vil komme vores kunder til gode. Finn forstår og og kommunikerer på engelsk, men på sigt vil den lære flere sprog og funktioner. Finsk og kinesisk er på vej i år. Efter den første tape vil Finnair leder efter efter andre steder, hvor Finn kan være til stede, som f.eks. WeChat i Kina.”

Chatbotten er et eksempel på de nye distributionskanaler, der er blevet mulige gennem IATA’s NDC XML-baserede (Extensible Markup Language) standarder. Hos Finnair kan man også booke billetter via Messenger.

Finnair er certificeret på level 3 i IATA’s NDC program.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.