Finnair fik ny rute til Asien

”Niveauet på forudbestillingerne overstiger klart forventningerne, og Finnair blev mødt med stor lokal mediedækning i forbindelse med premiereflyet for den første nonstop rute mellem Europa og Chongqing. Der er stor kinesisk interesse, og det kan godt se ud, som om der i begyndelsen bliver en overvægt af kinesere om bord,” siger Finnairs salgsdirektør i Chongqing, Robert Gustavsson.

 

Med fire nye ugentlige afgange til Chongqing sætter Finnair denne sommer nye rekorder med 81 ugentlige afgange fra Helsinki til Asien til 11 destinationer – udover Chongqing også Beijing, Shanghai, Hongkong, Singapore, Tokyo, Osaka, Nagoya, Delhi, Seoul og Bangkok.

 

”Kina spiller en stor rolle i vores Asien-Europa-strategi. Det vestlige Kina er et vigtigt vækstområde, og den nye rute vil styrke vores position. Vi tror, Chongqing har potentialet til at udvikle sig til et knudepunkt for rejser mellem det vestlige Kina og Europa,” siger Finnairs koncernchef, Mika Vehviläinen.

 

I de seneste ni år har Finnair udviklet sig til det største interkontinentale flyselskab i Norden med nu over 300 flyvninger per måned til Asien. Det hele begyndte i 1977 med en ugentlig afgang til Bangkok.

 

Det japanske marked nærmer sig normalen efter jordskælvet 11. marts sidste år. Det afspejler sig i Finnairs passagertal for april 2012 fra Danmark til Tokyo og Osaka. De viser trecifret procentstigninger i forhold til april 2011 med en vækst på 466 procent fra København til Tokyo og 173 procent fra København til Osaka i forhold til april 2011.

 

”Tallene viser at både danske forretningsrejsende og turister er begyndt at rejse til Japan igen. Vi har også stigninger til Hongkong, Delhi og Seoul,” siger Finnairs skandinaviske chef, Kenneth Gillberg, og tilføjer:

 

”Finnair tager fortsat markedsandele på det danske marked, når det gælder rejser til Asien i almindelighed og Japan i særdeleshed.”

 

Asien via Helsinki runder halv million
501.000 passagerer fløj i årets fire første måneder via Helsinki Lufthavn til Asien. Det er en fremgang på 44.000 passagerer i forhold til samme periode i 2011.

 

Det viser den seneste statistik fra den finske luftfartsmyndighed, Finavia.

Skrevet af