En lejlighed i finske Forenoms nye lejlighedshotel i Oslo. PR-foto.

Nyt lejlighedshotel i Oslo

Det finske firma Forenom, der udlejer 6.500 møblerede lejligheder i Norden til blandt andet erhvervslivet, har fået sit første lejlighedshotel i Norge – i forvejen har det tilsvarende hoteller i Sverige og Finland.

Forenom har åbnet sit første egentlige lejlighedshotel i Oslo – i forvejen har det finske firma en række af disse i Finland samt foreløbig seks i Sverige.

Forenom benævner sig som den førende udlejer i Norden af møblerede lejligheder, der også betegnes som servicerede lejligheder, hvilket formentlig kan omfatte rengøring.

Selskabets første lejlighedshotel i Norge indeholder 163 helt nye lejligheder med blandt andet eget køkken, lejlighederne på øverste etage har også altan. Adressen er Lakkegata, omkring 500 meter fra Centralstation i den norske hovedstad – og lejemålene henvender sig navnlig til forretningsrejsende.

Ola Bjørnstad, ansvarlig for Forenom i Norge, siger i pressemeddelelse, at hovedparten af selskabets gæster i Norge er forretningsrejsende, der bor i landet i en længere periode.

Forenom blev etableret i år 2000, da to unge finske iværksættere opdagede et stort udækket behov på boligmarkedet. Der var et tomrum mellem langvarig udlejning af lejligheder og korttidshoteller. For at dække behovet blev Forenom etableret med blandt andet at tilbyde indflytningsklare, møblerede lejligheder til medarbejdere, der arbejdede midlertidigt i en anden by.

Hovedparten af Forenoms kunder på det norske marked er erhvervsrejsende med behov for at for eksempel bo i den norske hovedstad i en længere periode. Forenoms kunder tæller blandt andet også organisationer, studerende og turister med ønske om egen lejlighed fremfor at bo på eksempelvis hotel.

Ifølge Forenom udbyder firmaet over 6.500 fuldt møblerede lejligheder i Danmark, Norge, Sverige og Finland. På årsbasis har det over 100.000 gæster i sine  lejligheder med omkring en million årlige overnatninger. Forenom har ifølge sin hjemmeside  450 medarbejdere tilknyttet sine 25 lokalkontorer i de nordiske lande.

Ikke særlig kendt i Danmark
I Danmark tilbyder Forenom indtil videre kun udlejning af møblerede lejligheder til erhvervslivet – der er ifølge firmaets hjemmeside over 100 af disse i primært København, men også udenfor hovedstaden.

I Sverige, Norge og Finland har Forenom  lejlighedshoteller ligesom det på det finske hjemmemarked også er indenfor vandrerhjem.

Relaterede artikler:

Københavnsk hotel får ny direktør

Kæmpehotel i Danmark

Dansk firma bag ny Marriott-hotel i Norge