Sverige er et af de lande, som danskerne igen i morgen kan rejse til som led i den øgede genåbning af rejser til andre EU/Schengen-lande. Arkivpressefoto fra VisitHalland.com: Johan Adermalm.

Flere lande bliver grønne i nye rejsevejledninger

De opdaterede danske rejsevejledninger genåbner en række lande, mens andre forbliver orange på grund af indrejserestriktioner. Rejsevejledningerne for EU/Schengenlandene er nu i grøn, gul og orange.

Fra i morgen, lørdag, klokken 16 er landene indenfor EU/Schengen opdelt i farverne grøn, gul (”Vær ekstra forsigtig”) og orange (Udenrigsministeriet ”fraråder rejser grund indrejserestriktioner”) i de danske rejsevejledninger.

De grønne lande er nu: Belgien, Bulgarien, Cypern, Frankrig, Grækenland, Italien, Kroatien, Litauen, Luxembourg, Malta, Portugal – kun Madeira er grøn, resten er gult, Rumænien, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien er opdelt i 13 grønne regioner, mens resten er gule, Sverige, Tjekkiet, Tyskland og Østrig.

Nye rejselande er dermed fra i morgen, lørdag, blandt andet: Belgien, hele Frankrig, hele Grækenland, Sverige og Tjekkiet.

Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til lande med betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark selvom landene opfylder kriterierne for lave smittetal.

For disse lande anvendes fremover en ny angivelse – skraveret orange – i kortet fra Udenrigsministeriet. Det gælder uanset landenes smitteniveau.

Skraveret orange betyder, at Udenrigsministeriet trods begrænset risiko for smitte fraråder alle ikke-nødvendige rejser pga. landets betydelige indrejserestriktioner, som gør det vanskeligt eller umuligt at gennemføre en ferie som almindelig dansk turist, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Her er de orange EU/Schengen-lande
Disse lande er orange i de nye rejsevejledninger. Smittetallene i de enkelte lande kan være lave nok til, at landet kunne være grønt, men Udenrigsministeriet har fastholdt det i orange på grund af landets indrejserestriktioner, for eksempel karantænekrav.

De orange lande er: Estland, Finland, Holland, Irland, Island, Letland, Norge og Ungarn.

Åbnede sidste uge for andre lande
Der er ikke i denne uge ændringer til EU’s landeliste for tredjelande, som der kan åbnes for indrejse fra, oplyser Udenrigsministeriet.

Men i sidste uge opdaterede EU’s landelisten for tredjelande, som der kan åbnes for indrejse fra. Den nationale danske covid-19 taskforce for rejserestriktioner har vurderet EU-listen og besluttet, at der åbnes der for indrejse til Danmark fra Albanien, Libanon, Nordmakedonien, Serbien og USA. Derudover åbnes også for indrejse fra Taiwan og de særlige administrative regioner Hong Kong og Macao.

Imidlertid har USA, Taiwan, Hong Kong og Macao fortsat betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, så disse lande og regioner vil fortsat være orange i rejsevejledningen, understreger Udenrigsministeriet.

Følgende fra EU’s liste over tredjelande er dermed åbne for indrejse til Danmark: Albanien, Australien, Hong Kong, Israel, Japan, Libanon, New Zealand, Macau, Nordmakedonien, Rwanda, Serbien, Singapore, Sydkorea, Taiwan, Thailand og USA.

Bortset fra Albanien, Libanon, Nordmakedonien, Rwanda og Serbien er rejsevejledningerne for de øvrige på EU’s liste er dog fortsat orange på grund af indrejserestriktioner for danske rejsende.

Her er link til Udenrigsministeriets hjemmeside med dagens pressemeddelelse om de nyeste rejsevejledninger, klik her.

Relaterede artikler:

Nye danske rejserestriktioner åbner EU-landene

Rejsevejledninger: Gult for danskere til Kreta og Nice

”Har jeg indflydelse? Det tror jeg nok jeg har”