Tyske FlixMobility har købt det store amerikanske busselskab Greyhound Lines, største udbyder af langruter med bus i USA. PR-foto.

FlixBus køber amerikanske Greyhound Lines

Tyske FlixMobility med FlixBus og FlixTrain har for 1,1 milliarder kroner købt verdens nok mest berømte busselskab, amerikanske Greyhound Lines, største udbyder af langruter med bus i USA.

Sælgeren af Greyhound, som blandt andet kendes fra utallige amerikanske film og TV-serier, har siden 2007 været britiske FirstGroup. FlixMobility har ifølge FirstGroup betalt 172 millioner dollars, cirka 1,1 milliarder danske kroner, for Greyhound, der blev stiftet tilbage i 1914.

Greyhound havde i 2019, sidste normale rejseår før coronakrisen, 2.400 langbusruter i primært USA, men også lidt til USA’s naboer i Canada og Mexico. Greyhound transporterede 16 millioner passagerer med sine 1.700 busser, der kørte 7,5 milliarder kilometer, oplyser Greyhounds hjemmeside.

I Europa betjener FlixBus Global over 2.500 stoppesteder i 36 lande, herunder Danmark, med i snit 400.000 daglige afgange.

André Schwämmlein, medgrundlægger af FlixMobility og koncernchef for samme, siger i en pressemeddelelse: ”Forbrugerne i USA kigger fortsat efter billig og behagelig transport kombineret med bæredygtige transportløsninger og skifter i stigende grad fra bil til bustransport. Sammen vil FlixMobility og Greyhound kunne imødekomme denne efterspørgsel.”

David Martin, koncernchef for FirstGroup, der sælger Greyhound, siger i pressemeddelelsen: ”Salget af Greyhound til FlixMobility er en del af vores rationalisering for at FirstGroup skal fokusere på vores nøgleområde, at det være den førende leverandør af offentlig transport på det britiske marked.”

FlixBus betjener 36 byer i Danmark
Reelt sælger FirstGroup ejerskabet af Greyhound Lines til Neptune Holding, der 100 procent kontrolleres af FlixMobility.

Selve FlixMobility startede i Tyskland i 2013 og havde sidste år 62 millioner passagerer på sine europæiske ruter. I 2018 begyndte FlixBus USA at køre langruter i USA. Udover FlixBus har FlixMobility blandt andet også FlixTrain-varemærket.

FlixBus, der også har ruter fra blandt andet Tyskland og Sverige til og fra Danmark, betjener 36 byer i Danmark. På langbusruterne i Danmark skal der være mindst 75 kilometer mellem bussernes stoppesteder. På europæisk plan har FlixBus over 400.000 daglige forbindelser til mere end 2.500 destinationer i 36 europæiske lande, oplyser FlixBus’ hjemmeside.

Sælgeren af Greyhound, FirstGroup, har i Storbritannien over 30.000 medarbejdere og under normale omstændigheder 700.000 daglige tog- og buspassagerer. De kører med 5.000 FirstGroup-busser, mens First Rail har omkring 3.750 togvogne.

Relaterede artikler:

Færdigvaccinerede får FlixBus til at øge i Danmark

FlixTrain åbner 15 nye togruter i Tyskland

”Rejsebureauer har større indsigt end private”

Klar til konkurrence på det svenske tognet