Skilt fra en lufthavn i USA.

Flypassager kan få 20 års fængsel for pistol i håndbagage

En amerikansk flypassager blev efter ankomst fra Seattle taget i sikkerhedskontrollen i Japan med en ladt pistol med 14 skarpe skud.

Den 43-årige mand var med sin familie fløjet fra Seattle, hvor sikkerhedskontrollen ikke opdagede den skarpladte pistol, til Narita-lufthavnen ved Tokyo. Her var der en sikkerhedskontrol, inden den amerikanske familie skulle videre med et indenrigsfly – og her blev pistolen opdaget.

I mandens håndbagage fandt sikkerhedskontrollen en Smith & Wesson-pistol, ladt med 14 skarpe skud. Japanerne ser ekstremt strengt på overtrædelser af våbenlovgivningen, også i lufthavne – og i værste fald kan amerikaneren nu se frem til 20 års fængsel.

Den amerikanske mand var fløjet fra Seattle til Tokyo, hvorfra han og hans familie skulle videre til den japanske ø Okinawa, hvor han skulle tiltræde nyt job som brandmand i den amerikanske flåde, United States Navy. Okinawa huser blandt andet en række store amerikanske militærbaser, herunder for flåden.

Udover at pistolen i håndbagagen var ladt med de 14 skarpe skud, havde manden i sin indcheckede bagage også et magasin med yderligere 14 kugler til pistolen.

Manden bekræftede overfor lufthavnens sikkerhedspersonale, at pistolen var hans, men at han ikke vidste, hvorfor den var i håndbagagen, oplyste han ifølge politiet i lufthavnen, skriver CNN.

Den 43-årige blev tilbageholdt på politistationen i Narita International Airport, men han er endnu ikke anklaget for overtrædelse af den japanske våbenlov, der har et næsten 100 procent forbud mod at japanske statsborgere ejer skydevåben.

Op til 20 års fængsel
Hvis amerikaneren bliver anklaget og dømt, kan han i værste fald få op til 20 års fængsel – minimumstraffen er tre års fængsel for at overtræde den japanske våbenlov.

Loven kræver blandt andet, at våben og ammunition skal opbevares separat i indchecket bagage. Da amerikanerens våben var ladt, er det en skærpende omstændighed for en eventuel kommende anklage.

Tidligere i år fløj en amerikansk kvinde fra den amerikanske kæmpelufthavn i Atlanta også til Narita-lufthavnen, hvor hun også blev taget i en sikkerhedskontrol med et ladt våben. Det japanske transportministerium bad efterfølgende TSA, Transportation Security Administration, der står for sikkerheden i USA’s lufthavne, stramme sikkerhedskontrollen ved flyvninger fra USA til Japan.

Relaterede artikler:

USA overvejer mindre sikkerhed i små lufthavne

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

Sidste flyselskab modtager Airbus A380