Folkemødet på Bornholm. Foto: Joshua Tree Photography.

Folkemødet sænker priserne

Efter kritik af for høje priser under Folkemødet på Bornholm reducerer arrangøren, Foreningen Folkemødet, i snit priserne 10 procent på teltleje, el og lyd.

Det skal være billigere og dermed mere tiltrækkende for virksomheder og organisationer at have stande og telte på det årlige folkemøde i Allinge på Bornholm, i år fra 14-17. juni. Prisernes på teltleje, el og lyd sænkes derfor i år med i gennemsnit ti procent. ”Det er første skridt på vejen til at gøre det billigere at være med på Folkemødet,” siger direktør for Foreningen Folkemødet, Mads Holm.

Prisniveauet under Folkemødet har skabt debat, og ifølge Mads Holm er det nye initiativ udtryk for, at Foreningen Folkemødet deler bekymringen: ”Folkemødet er blevet enormt populært, hvilket er med til at skrue priserne i vejret. Den udvikling skal vi passe på, og det har været magtpåliggende for bestyrelsen i Foreningen Folkemødet, at værne om Folkemødet ved at gå forrest med vores egen prissætning. Vi ønsker at vise vejen for alle, der har et ansvar for at holde priserne på blandt andet overnatning på et fornuftigt niveau,” siger formanden.

Folkemødet giver millionomsætning
Tirsdag blev den bebudede undersøgelse af Folkemødets økonomiske indvirkning på Bornholm præsenteret. Den viste blandt andet, at de fire årlige dage med Folkemødet betyder næsten 80 millioner kroner ekstra i kassen, her af udgør skatter og afgifter lige over 20 millioner kroner.

Ifølge analysen fra Center for Regional- & Turismeforskning betyder Folkemødet blandt andet 67.000 ekstra overnatninger på Bornholm – Folkemødets mange arrangementer har typisk omkring 100.000 deltagere; mange deltager i en række arrangementer. De fastboende på Bornholm udgjorde sidste år mere end hver fjerde deltager ved arrangementerne.

Undersøgelsen viser blandt andet, at de tilrejsende til Folkemødet sidste år brugte omkring 30 millioner kroner på transporten til og fra Bornholm med primært færgen fra Ystad til Rønne, men også den primære flyrute, Danish Air Transports forbindelse fra Københavns Lufthavn til Rønne. Der var sidste år over 15.000 tilrejsende under dagene med Folkemødet med færgen, mens over 4.500 kom til og fra Bornholm med fly. Udover millionerne, der bruges på færge eller fly, købes der transport til og fra færgen i Rønne eller lufthavnen samt internt på Bornholm for flere millioner kroner under Folkemødet.

Hovedparten af de tilrejsende til Folkemødet bor under opholdet på Bornholm i eget, lånte eller lejede feriehuse. Ifølge undersøgelsen er gennemsnitprisen for et feriehus i ugen omkring Folkemødet næsten 6.600 kroner, mens gennemsnitsprisen for et hotelværelse i perioden er 935 kroner per nat. Udover feriehuse, hoteller, bor de tilrejsende Folkemøde-deltagere i alt fra private sejlbåde til campingpladser, vandrerhjem, hos familie og venner med mere.

Relaterede artikler:

Forventer ny succes for Folkemødet på Bornholm

Luftbro til Folkemødet på Bornholm

Folkemødet giver ekstra omsætning for millioner