Fornem pris til kendt dansk travel manager

Jens Liltorp takker under denne uges GBTA-kongres for sin pris.

Jens Liltorp takker under denne uges GBTA-kongres for sin pris.

REJSEBRANCHEN: Et fyrtårn i dansk travel management modtog ved denne uges Global Business Travel Associations europæiske årskonference en særlig pris for sin indsats gennem årene.

”Modtageren af dette års Luoma Award er en af Europas mest kendte travel managers, en rollemodel når det gælder vidensdeling og han har gennem årene været en stærk støtte af GBTA.”

Sådan lød en del af motivationen forud for, at Jens Liltorp fra Novo Nordisks travel management-afdeling tidligere på ugen modtog årets Luoma Award, der uddeles af GBTA (Global Business Travel Association).

Det skete under GBTA’s årlige europæiske travel management konference, der i år blev holdt i Frankfurt med næsten 1.000 deltagere fra hele Europa.

Luoma-prisen blev indstiftet i 2011 og er opkaldt efter Jutta Luoma, der i en årrække var General Manager for den finske modsvarighed til Danish Business Travel Association, nemlig Finnish Business Travel Association.

Luoma Award gives som anerkendelse til en person, der har arbejdet for udviklingen af travel management, for deling af viden og at sætte fokus på branchespørgsmål for medlemmer af GBTA i Europa; modtageren skal være kendt for at sige sin mening, udfordre problemer i sin del af rejsebranchen og være med til at sætte retning, hedder det bl.a. i begrundelsen. Selve prisen er derfor symboliseret som et kompas, der både viser retning at gå.

Jens Liltorp kom til Novo Nordisk i 1999. Novo-koncernen har i dag 40.000 medarbejdere i 75 lande verden over. Novo bruger ca. to milliarder kr. om året på køb af rejseydelser – fra flybilletter, hotelovernatninger, udlejningsbiler, konferencer osv.

Jens Liltorp, der over to gange har været formand for Danish Business Travel Association, er i dag bl.a. medlem af GBTA Europe Hotel Committee, GBTA Europe Strategic Benchmark Group og formand for den nyetablerede Travel Managers Advisory Group indenfor IATA, der med fokus på især IATA’s ønske om NDC (New Distribution Capability) skal danne bro mellem IATA og rejseindkøbere fra Europa – en dialog som hidtil kun har fundet sted med flyselskaber, rejsebureauer og reservationssystemerne, GDS’erne.

På vej hjem fra Frankfurt fra GBTA-konferencen, sagde Jens Liltorp i aftes til standby.dk: ”Jeg er kæmpe stolt og mere end benovet over at blive tildelt denne pris. Jeg har kendt Jutta Luoma, som prisen er opkaldt efter, i mange år mens hun stod i spidsen for det finske modstykke til Danish Business Travel Association. Jutta var et fyrtårn af professionalisme og en rollemodel for mange af os i travel management.”

”Jeg vil gerne medvirke til at påvirke og udvikle travel management og branchen. Derfor var jeg glad for at være med til årets GBTA-konference, den største af sin art i Europa, hvor jeg også deltog i et par indlæg,” siger Jens Liltorp.

”Jeg var i et panel og talte bl.a. om fremtiden for travel manageren, som man måske kan kalde en truet dyreart som bliver påvirket af stadig flere og hastigere forandringer – mange af dem teknologidrevene.”

Det kræver at man konstant holder sig opdateret, er forberedt og åben for forandringer. Vi ser dagligt nye leverandørtyper og produkter, intet er stationært – måske andet end at stadige forandringer er kommet for at blive. Rejser er ikke bare en vare, der er mange del-elementer og der er tale om en udvidet arbejdsplads for millioner af mennesker dagligt. Hver gang man møder en ny udfordring eller trussel fra forandringer i markedet, så skal man huske at de på den anden side ofte også indeholder nye muligheder,” siger Jens Liltorp.