Planlagte ferierejser kan komme i fare som følge af mulig strejke og lockout på det offentlige arbejdsmarked i Danmark.

Forsikringsselskaber dækker ved lockout og strejke

Har rejsende købt rejseforsikring med afbestillingsbeskyttelse inden der blev varslet strejke og lockout på det offentlige område, dækker Gouda eller Europæiske ERV ekstraordinært også ved strejke.

I forbindelse med de igangværende overenskomstforhandlinger på det offentlige område i Danmark er der varslet strejke på det statslige, kommunale og regionale område fra 4. april. Herudover har Kommunernes Landsforening samt Danske Regioner varslet lockout til ikrafttræden 10. april.

Men feriegæster, der inden strejkerne og lockouten blev varslet, har købt og betalt deres rejseforsikring med afbestillingsbeskyttelse hos de to store rejseforsikringsselskaber i Danmark, Gouda Rejseforsikring og Europæiske ERV Rejseforsikring, vil være dækket.

Gouda Rejseforsikrings nordiske direktør, Dan Kjølhede Laursen, siger til standby.dk:

”Vi dækker på dette område for rejseforsikringer med afbestillingsbeskyttelse købt før den 7. marts. Vi kan desværre ikke tilbyde dette for rejseforsikringer købt efter denne dato – det ville svare lidt til, at man for eksempel køber en forsikring mens huset brænder.”

”Ferieforhindringer”
Hvis strejken eller lockouten træder i kraft, er der tale om en ferieforhindring. Ved en sådan ferieforhindring er det ikke muligt for kunden at afvikle sin ferie – og kunden må ikke tage på private ferierejser til udlandet. Skal man på ferie inden strejken eller lockouten eventuelt træder i kraft, altså inden henholdsvis den 4. og 10. april, kan ferien afvikles som planlagt, oplyser Gouda.

Med en afbestillingsforsikring eller en årsrejseforsikring med afbestillingsdækning til private ferierejser er kunden dækket mod sin arbejdsgivers uventede lockout, hvis lockouten træder i kraft senere end tre måneder før den planlagte afrejse.

”Som noget særligt har vi nu udvidet dækningen til også at gælde ved strejke,” oplyser Gouda, der dog skal have disse krav opfyldt:

”Man kan afbestille sin ferierejse og få dækning med henvisning til strejke eller lockout, hvis afrejsen er planlagt til at finde sted, når strejken eller lockouten er trådt i kraft og indtil tre måneder herefter, og man har købt ferierejsen og forsikringen før strejken eller lockouten blev varslet, altså før 7. marts 2018.”

Europæiske ERV satte 28. februar som frist
Fra det andet store rejseforsikringsselskab i Danmark, Europæiske ERV, lyder meldingen om dækning af planlagte ferierejser i udlandet i tilfælde af strejke eller lockout:

”Europæiske ERV’s afbestillingsforsikring dækker som standard i tilfælde af lockout, men vi har også ekstraordinært besluttet at dække din rejse, hvis en strejke bliver en realitet i forbindelse med overenskomstforhandlingerne 2018. Det betyder, at hvis man ikke kan rejse som følge af strejke eller lockout, så dækker afbestillingsforsikringen det beløb, kunden måtte miste i forbindelse med annullering af rejsen – dog kun op til den maksimale dækningssum på afbestillingsforsikringen.”

Følgende betingelser skal være opfyldt hos Europæiske ERV: Kunden skal være direkte berørt af strejke eller lockout, rejsen skal være bestilt og betalt senest 28. februar 2018 og at kunden har en afbestillingsforsikring der var gyldig senest 28. februar 2018.

Relaterede artikler:

Færre tegner rejseforsikring

Scooterleje kan blive dyrt uden forsikring

Forsikringsselskab har ny type rejseforsikring

x

Læs Også

Store bøder til topløse i Palma de Mallorca

”Det lyder som ren lokalpolitik, jeg har aldrig hørt klager om dette,” siger dansk rejsebureaudirektør efter Palma de Mallorca, hovedbyen på den spanske ferieø, er på vej med forbud mod topløse turister udenfor strandene.

Israel mangler flere hoteller

Turistboom til Israel siden 2015 har skabt hotelmangel, alene i Tel Aviv er der brug for 5.000 flere værelser, foreløbig hjælper Airbnb til. – Norwegian lavpristilbud fra København i august.

Store forskelle i europæisk turistvækst

Danmark er nummer 5 fra bunden blandt de 33 europæiske lande, der har rapporteret foreløbige tal for turismevækst i op til årets fem første måneder. Listen fra European Travel Commission toppes af Tyrkiet.

Stor forskel på færdselsbøder i Europa

Det kan koste bilister over 21.000 kroner at køre mere end 50 kilometer for hurtigt i Storbritannien, viser FDM-oversigt over bødetakster i 21 europæiske lande.

Danskere bruger mest bilhjælp i Tyskland

De tyske motorveje er stor udfordring for mange danske familier, viser ny statistik fra SOS International – der også tager et opgør med et par gamle bilferie-myter.

Klar med dansk læge i udlandet

Fordelskunder hos Tryg Forsikring kan under deres ferie i udlandet via ny app komme i videokontakt over mobilen med en dansk læge hjemme i Danmark.