Fortsat nedtur for airberlin

Tysklands næststørste flyselskab kom ud af 2016 med et underskud på 782 millioner Euro – 5,8 milliarder kroner.

Selskabet prøver med alle midler at blive restruktureret, men har nu måttet præsentere en række triste resultater i sit årsregnskab. Det gælder et nettounderskud på 782 millioner Euro mod et nettounderskud på 447 millioner Euro i 2015.

Og der var ikke tegn på lettelse i indeværende år, da regnskabet for årets første kvartal viste et underskud på 293,3 millioner Euro, hvor underskuddet for første kvartal sidste år lød på 182,3 millioner.

Effekten af airberlins omstrukturering mærkes tydeligt på den daglige drift med flere aflysninger, mangel på fly og personale, samt vigende billetsalg. Omstruktureringen vil reducere airberlins flyflåde til omkring 75 fly. Selskabet ejes for 29% af Abu Dhabis Etihad og har haft underskud hvert år på nær ét siden 2008.

“Den uklare markedsposition, det udprægede sæsonnetværk og de høje driftsomkostninger, der stammer fra det ’gamle airberlin’, har ført til disse højst utilfredsstillende resultater”, siger Thomas Winkelmann, der overtog posten som CEO i februar. Resultaterne blev gjort værre af Thomas Winkelmanns krav om en grundig oprydning i airberlins årsregnskab.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.